Julefrokost i det offentlige

I dag er det sidste dag på arbejdet før jul for rigtig mange mennesker. Alle, der overhovedet har mulighed for det, holder fri på mandag. Og rigtig mange slutter arbejdsåret med en julefrokost i dag.

Jeg har arbejdet mange steder, hvor julefrokosten var fuldt ud firmabetalt. Det er den ikke i det offentlige. Der er slet ikke noget, der er ‘firmabetalt’. Fordi vi er betalt af skatteyderne og ikke må bruge deres penge til tant og fjas. (Hørte du den Britta – og ligesindede langfingrede?) Jeg brokker mig ikke. Jeg tænker bare, at julefrokosten i det private erhvervsliv også er ret meget betalt af skatteyderne. Man trækker jo personaleudgifter fra i regnskabet, ikke?

Vi holder vores julefrokost i afdelingen som sammenskudsgilde – altså et kontrolleret sammenskudsgilde, så der ikke er 12 rugbrød og ingen sild. Vi har en liste, hvor vi har skrevet de retter, der hører sig til en julefrokost, og der kan man så skrive sig på. 1 person til æg og rejer, 2 til sild, 2 til fiskefileterne og så videre. Personantallet pr. ret er bestemt af, hvor dyre tingene er i indkøb, så vi alle sammen spytter cirka lige meget i kassen. Der er også nogle felter på listen, hvor man kan skrive sig på til at komme med noget andet – det benytter blandt andet kineserne sig af. Vi er jo en international afdeling.

Det giver lidt arbejde til alle. Men… kvaliteten af den mad, vi får, er betydeligt bedre end de billige julemenuer, man kan købe udefra, hvis man bare bidrager med 100 kr. Man får mere ud af pengene, når man selv kokkererer – og jeg tror faktisk også, vi får mere ud af det sociale omkring maden, når vi alle sammen har bidraget med både penge og arbejde.

Mit bidrag i år er æg og rejer – og så det grønne til at pynte op med.

Overkommeligt – og hyggeligt.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Julefrokost i det offentlige”

  1. Ja, jeg har kun været i det offentlige, så jeg kender kun til ‘nul julegave fra firmaet’ og ‘nul julefest’.
    Jeg ønsker dig en rigtig god og selvbetalt julefrokost. Det lyder meget hyggeligere, end de der megafester, hvor maden er et nødvendigt onde for at få noget at drikke.
    Kh Lisbeth

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: