Citronbagte rosenkål

Små nuttede kålhoveder bagt med citronskal og groft salt. Det er godt. Citron skal der til – især om vinteren. Citron giver solskin i maden. I småkager, på kylling, i kartoffelmosen, til vinterens rodfrugter og her sammen med rosenkål.

Citron er lige det, der fjerner det ‘kålede’ fra rosenkålene – det kålede, der gør, at mange ikke kan lide dem.Du kan bruge en rest kogte rosenkål, eller du kan bruge friske, som du lige blancherer i tre minutter først. Det skal til. Ellers kan de blive bitre.

Man skal bruge:
Rosenkål – sådan en standardpose på 3-400 gram
Citronskal – fra én citron
Et drys salt
Olivenolie

Skær kålene i halve, vend dem med olie og citronskal, giv dem et drys groft salt og sæt dem i ovnen på 200 grader og varmluft i et kvarters tid.

De kan nu spises, som de er, som tilbehør til både kød og fisk, eller du kan blande dem i salaten, som vi gjorde. (Jeg ville have haft halve cherrytomater og græske oliven i salaten også. Men det var ikke lige på lager. Det kommer med næste gang. Sådan er det en gang i mellem i et ganske almindeligt køkken…)

Rosenkål er så kønne, og de smager godt – især når de enten indgår i en ret eller har fået lidt krydder. Her er linket til nogle af mine yndlingsopskrifter med de små, nuttede kålhoveder:

Fem gode med rosenkål

God fredag – op til den anden adventsweekend.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Citronbagte rosenkål”

 1. Jeg har ikke prøvet denne variant, men det ser dejligt ud, så det må jeg forsøge mig med. Har lavet forkogte rosenkål og rullet dem på en varm stegepande i baconfedt. Ved servering drysses det stegte bacon ud over kålene. Smager dejligt fx til lammesteg

  Like

 2. Uhhh, det lyder lækkert, elsker også rosenkål, og har aldrig prøvet dem på anden måde end kogte, kan se det er en fejl der skal rettes op på.
  Tusinde tak for inspiration
  Også rigtig god weekend til jer
  Knus fra Anette

  Like

 3. Mums vi elsker rosenkål her i Svalehuset, og har osse tit brugt citronskal. Vi plejer at koge kålene, og derefter vende dem i olie, citronskal og hvidløg. Men det med at bage dem, er da noget lettere. Tak for et rigtig godt og velsmagende tip.
  God weekend kære Karen

  Knus
  Lone

  Like

Der er lukket for kommentarer.