Oksefad med pasta og to slags ost

Det var rigtig lang tid siden, vi sidst havde fået ‘noget med pasta’, og da køleskabet afslørede en kugle mozzarella, der skulle bruges senest den 4. december, var det tid til et rygende varmt fad pasta med oksekød, grønt, mozzarella og grana ost.

Nogle vil nok sige, at det da bare er bagt spaghetti med kødsovs. Det er det måske også – men hvad er der egentlig i vejen med det? Især en mørk decemberaften?

Til kødsovsen skal man bruge:
500 g hakket oksekød
1 stort hakket løg
3 fed hakket hvidløg
2 groftrevne gulerødder
1 brik tomatpassata + 1 spsk æbleeddike, salt, et nip sukker og et lille drys chili
2 tsk tørret oregano

Kogt pasta – her penne
1 kugle mozzarella
30-50 g revet grana padano

Steg løgene gennemsigtige og brun kødet. Drys med oregano. Bland de revne gulerødder i og hæld passata over. Tilsæt 1 spsk æbleeddike, 1/2 tsk salt, et nip sukker og et lille drys chili. Chilien er i stedet for peber. Det giver en lidt dybere smag.

Bring i kog, skru ned og lad sovsen simre i en halv times tid. Smag til. Måske lidt mere salt? Tomat tager en del salt.

Bland sovs og kogt pasta i et ovnfast fad, skær mozzarellaen i skiver og fordel den ovenpå. Drys til sidst med grana og sæt fadet i ovnen på 200 grader med varmluft, til osten smelter og begynder at blive lysebrun. Circa 20 minutter.

Server med en frisk salat til. Vi fik en salat med citronbagte rosenkål – mere om det en anden gang, for citron og kål er sådan en god blanding.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Oksefad med pasta og to slags ost”

    1. Det giver en anden slags syre til tomaterne. Jeg plejer at kalde det ‘tomattrylleri’, fordi lidt æbleeddike, et nip sukker og chili i stedet for peber, får tomaterne til at smage af meget mere 🙂

      Like

Der er lukket for kommentarer.