‘Flade pakker’ og tankespind

Når man funderer over tegninger i en samlevejledning, skruer besynderlige dimser i ukendte og ubestemmelige faconer sammen og håber og beder til, at det hele ender som en kommode, har man tid til at fundere over både det ene og det andet.

Det går hen og bliver det rene tankespind. En stor del af aftenen i går gik med at skrue og samle og fundere. Det hænger ligesom sammen.

Har du for eksempel nogensinde tænkt over, at når folk siger noget generelt, betyder det som oftest noget helt bestemt og absolut ikke noget generelt – overhovedet?

For eksempel når nogen løfter hagen lidt og siger: Jeg er ikke bange for at sige min mening! Så kan man godt forberede sig på en skylle. For det er altid noget negativt, der følger. Har du nogensinde hørt nogen sige: Jeg er ikke bange for at sige min mening, og min mening er, at det her bare er godt gjort/smukt/dejligt/ noget, der gør mig glad?

Eller når nogen siger: Det er ikke for at brokke mig, men… Så får du hele brokkedynen lige i hovedet. Lige fra krummer på bordet i kantinen til politikernes inkompetence via sundhedssystemets mangler og naboens uvorne unger.

Når nogen siger: Jeg hører, hvad du siger… Jeg har aldrig oplevet andet, end at det betyder, at du kan sige, hvad du vil, men at det ikke nytter noget.

Sådan er der så meget, og jeg kom til at tænke over de ting, mens jeg skruede, kradsede mig i håret og kiggede endnu dybere på Ikea vejledningen til en lille Hemnes kommode, hvis 500+ dele (mindst!) var ved at forvandle sig til nye sengeborde.

Og se – tankespind eller ej – nu mangler bare skufferne, som jeg først kan nå at kigge på i morgen, når jeg igen er hjemme fra arbejde. I aften er der nemlig en julefrokost, på vejen henter vi en halv gris, og den skal så pakkes i poser og i fryseren, før vi går i seng… Det er svært at være projekt her i huset.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.