Leder du efter opskrifterne på and?

Jeg kan se det inde i maskinrummet. Over hele landet er der folk, der søger efter opskrifter på andesteg. For hvordan var det nu liiiige…?

Kan du heller ikke huske fra sidste år, hvordan man gør, er opskrifterne lige her. Lige der, hvor de også var sidste år. For der er ingen grund til at opfinde den dybe tallerken – eller den stegte and – flere gange, vel?

Opskrifterne er driftsikre, prøvet mange gange – og når man bare lige har kigget dem igennem, husker man sagtens, hvordan det var, man skulle gøre, ikke?

Her finder du opskriften på at stege en hel and.

Og her er opskriften på andebryssteg på ben.

Har du mere lyst til en utraditionel ret med and til Mortensaften, fordi én gang traditionel and om året er nok? Så finder du opskriften på langtidsstegte andelår med appelsin, ingefær og portvin her.

Jeg ved endnu ikke helt, hvilken slags andemad, vi skal have. Det bliver andebryst og sikkert noget med enebær og appelsinlikør. Tror jeg. Den opskrift kommer ikke på før Mortens Aften. Men bliver det godt, vil jeg skrive den op, så den kan bruges næste år.

God fredag, her to dage før Mortens Aften.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Leder du efter opskrifterne på and?”

 1. Uhm, Det ser lækkert ud. Jeg husker, at du for nogle år siden også havde en god opskrift på “krydret andebryst” med forskellige jule-inspirerede krydderier bl.a. kanel. Den prøvede vi. Det var en meget dejlig opskrift til årstiden.
  Jeg se at der er andre end mig der følger din blog fra udlandet, det var da sjovt.
  PS: jeg læser altid dine indlæg med interesse, for dels har du mange gode opskrifter (Jeg fandt din blog for ca. 5 år da jeg ledte efter en nem opskrift på appelsinmarmelade, og din er super-nem) og dels er du rigtig god til at fortælle om stort og småt. Og det kan ofte bringe et smil på læben.

  Like

  1. Hej Birgitte,
   Tak for dine søde ord. Ja, der er nogle fra udlandet, der følger med. Måske en 100 om dagen, der ikke bor i Danmark. Jeg tror, de fleste af dem er danskere, der bor i udlandet, for jeg skriver jo på dansk. Har du fortalt, hvor du bor? Jeg synes, der foresvæver mig et eller andet – har du ikke skrevet før for nogle år siden? Var det Tyskland?
   Opskriften med andebryst og varme krydderier er lige her: https://dalsgaardiskivholme.com/2013/11/11/mortens-aften-andebryst-med-varme-krydderier-og-aebler/ Den bruger jeg også af og til stadig, for den passer nemlig til årstiden.
   Mange hilsener, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.