Den ny slags buketter

Nu vi er ved det med buketter, har jeg lidt mere på hjerte. For i mange år har de klassisk spiralbundne buketter været det eneste, der duede. Og de er da også smukke. Men de nye – lidt mere uformelle – buketter, der er kommet til, er jeg ret vild med.

Jeg fik både vase og buket i fødselsdagsgave. Der er én af hver slags blomst i buketten. Farver, højder og strukturer er smukt afstemte. Resultatet bliver en buket, der er bygget op fra neden. En gren med bær ved vasens kant, og blomster, blade og græsser i toppen.

En enkelt, perfekt, rød rose, en stor og flot chrysantemum – efterårets dejligste blomst,

en gren af lysende mindre chrysantemumser (mums!) plus en lang, lang gladiolus. Der er græs, bær og grene – lidt af hvert.

Nogle vil nok synes, der er for lidt håndværk i sådan en. Især dygtige, traditionelle blomsterbindere, der fuldstændigt mestrer den der spiral og bukettens klassiske principper. De vil måske også synes, der er for få blomster i – og ingen gentagelser, der kan give øjet ro.

En buket som denne udfordrer øjet på en helt anden måde.

Den er fyldt med floralt (hvis der da er noget, der hedder sådan) vovemod. En langstilket rød rose er en blomst med stærk signalværdi. At bruge den som ‘bare’ én blandt mange i en buket, er lidt dristigt og et opgør med reglerne. Opgør med og oprør mod reglerne er lige mig.

Men… uanset om man  har et lille strejf af anarkisme i sin dybsorte sjæl eller ej, ja, så virker de uformelle buketters udtryk, for helheden er i al sin diversitet en fryd at betragte.

God blomstrende mandag i november.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Den ny slags buketter”

 1. Tillykke med din dag. Det er altid hyggeligt. Bare øv vi bliver et år ældre hver gang.
  Åhhhhh de nye buketter….. ved ikke helt hvad jeg skal mene. De er anderledes. Det kan jeg konkludere og nogle af dem fine. Men jeg er nok til rokokoen stadig!!!!
  Et jeg ikke er til er de tørrede blomster. Jeg kan slet ikke se ideen. Nok fordi det var hele min barndom. Vi plukkede, hængte op og tørrede i et væk. Kranse over alt :)))))))))))
  Går nok en rum tid inden jeg vender mig til det igen 🙂

  Skøn dag
  Charlotte

  Like

  1. Tak, Charlotte. Ja, de tørrede blomster deler vandene. Jeg kan godt lide de nye ting, man laver af dem, men jeg er helt med på, at de støvede buketter, der hang alle vegne eller stod i vaser i årevis, ikke er sagen. Men brug af frøstande i dekorationer kan jeg rigtig godt lide. Det grafiske udtryk er lækkert.
   Rigtig dejlig tirsdag til dig også.
   Karen

   Like

 2. Tillykke med fødselsdagen og den smukke vase og buket. Jeg er også vild med den slags buketter, måske fordi opbygningen egner sig virkelig godt til blomster og grene plukket i haven eller naturen. Og så er jeg bedre til at binde den type buket frem for den helt runde spiral:-)

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: