Maggie alene hjemme

For første gang i sit lange, et halvt år gamle, liv er Maggie alene hjemme i mere end 10 minutter. Husbonden er gået. Rosie er gået.

Husbonden havde sit grønne tøj på. Rosie havde sit orange halsbånd med klokken på. De er taget på jagt.

Jeg er hjemme, men mine to ben erstatter ikke de manglende fire til seks ben, der plejer at være der. Vi har gået et par ture, og Maggie har drønet rundt og stået på hovedet i græsset for at snuse efter mus. Dem er der mange af.

Jeg har nydt udsigten, kigget på blomster og vurderet mængden af Mariebær. Dem er der også mange af. Der er vist en krans på vej, for der skal plukkes, før musene opdager dem.

Men det er svært at få lov at kigge på noget ret længe ad gangen. Maggie er noget så ked af, at Rosie og den højtelskede Far ikke er der, og hun viser det med lidt piberi og ved at klistre til mig, så snart hun kommer til at tænke på sin sørgelige forladthed.

Jeg havde egentlig mange planer for i dag. Bagning, vask, rengøring – og en tur på losseren med gamle aviser. (Har de også fjernet de lokale aviscontainere hos dig? Vores er pist væk alle vegne… jeg må have fat i RenoSyd og høre, for det nytter da ikke noget.)

Ikke mindst var planen at lægge løg. Hvide allium i skovhaven, der skal stå som en hvid sky over forårsbedet. Tulipaner i potter og flere påskeliljer i det vilde stykke. Det ser ud til, at der skal laves lidt om på de planer. I hvert fald de udendørs ting, jeg ikke kan gøre med Maggie om benene – og det eneste udendørs, jeg faktisk kan gøre med hende er at gå tur.

Men pyt. Betyder det mon spor, om de løg først bliver lagt næste søndag? Næppe. Og betyder det noget, at gulvet først bliver vasket, når husbonden er tilbage igen og tager begge hundene med ud på tissetur? Næppe. Og betyder det noget, om der bliver fejet blade i dag eller en dag i løbet af næste uge? Næppe.

Jeg må hellere sørge for at være godt hvalpeselskab, så Maggie vænner sig til, at det der med jagten kommer til at ske mange gang i løbet af efteråret, og at det slet ikke er så slemt at være alene hjemme med Mor.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Maggie alene hjemme”

 1. Tænker på hvor gamle skal Maggie være før hun kan komme med på jagt og kan man have to hunde med på en gang. Ja måske dumt spørges mål men kender ikke noget til jagt.

  Like

  1. Det er da ikke noget dumt spørgsmål 😊 En springer spaniel har to jobs på jagten. At jage vildtet op og at hente skudt fuglevildt, altså at apportere. Til det første skal den lære at søge og aldrig at være mere end 20 m væk fra hundeføreren og at sætte sig ned, når en fasan bliver jaget op. Til det andet skal den lære at notere sig, hvor fuglen falder og at blive dirigeret med håndsignaler. Det er meget, og det er svært. Før den er to år, kan den ikke nok, og helt færdiguddannet er den først i fireårs alderen.
   Man kan sagtens have to hunde med, men de skal selvfølgelig også lære det. Så der er lang tid til, det bliver Maggies tur 😊

   Like

Der er lukket for kommentarer.