Varme, blødhed, dybde og lys

Når jeg har valgt at kalde dagens indlæg varme, blødhed, dybde og lys, handler det ikke om sjælens uregerlige veje, men om stuen. Stuens efterårsstemning.

Bløde tekstiler, dybere farver og lys. Levende og elektriske – og lyskæder i forskellige forklædninger. Stemninger, der gør efteråret hyggeligt i stedet for til en begrædelig affære.

Det er noget med varme. Med ild i brændeovnen, når vinden suser derude.

Med lys i vindueskarmene mod de natsorte ruder.

Med dekorationer  – tørrede blomster i vasen og små planter og pynt i murstensformen.

Den lille rustne fugl er fra Blomsten & Krukken – ikke reklame, bare info – og den er så fin, synes jeg.

Og det er noget med bløde tekstiler, der får sofaen til at kalde på hunde og mennesker.

Det handler om hygge. Det der ord, som amerikanerne forsøger på, men ikke kan, oversætte. De har nu valgt at bruge vores ord, hygge, som de udtaler ‘hoo-gah’ – lidt sjovt.

For vel er efteråret mørkt, og vinteren endnu mørkere. Vel synger blomsterne og naturen i det hele taget på sidste vers for i år.

Men jeg nægter altså at bruge 8 måneder af året på at være ked af, at det ikke er sommer. Jeg nægter at leve i ingenmandsland i hovedparten af året. Så her bliver hygget og bygget hule, lavet mad, nørklet og læst bøger – og pludselig er det sprudlende forår igen, og så er det det, jeg nyder – fra den første erantis. For jeg vil have det hele med.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Varme, blødhed, dybde og lys”

 1. Har det fuldstændig ligesådan. Der er mega hyggeligt her i efteråret, med levende lys, varm te og gode film/bøger. Hver årstid sin charme 😉
  Og man skal nyde hvert sekund. Hvis du altid går og venter på noget, så opdager du slet ikke, alt det skønne som er lige NU!
  Rigtig godt indlæg, kære Karen.
  Knus og dejlig efterårsdag til dig.

  Lone

  Like

  1. Det er nemlig lige sådan det er 🙂 Så det gælder om at nyde alt det, der kan nydes. Og helt ærligt – jeg glæder mig også til en lørdag eftermiddag i sofaen med hundehygge uden dårlig samvittighed overfor haven.
   Knus og også en dejlig efterårsdag til dig, søde Lone.

   Like

 2. Det er kloge ord, Karen, og jeg synes, at jeg er blevet bedre til at nyde alle årstider. Og det er jo – som du siger – det eneste fornuftige at gøre. Det nytter ikke noget, at man går rundt i venteposition størstedelen af tiden. Der ser så hyggeligt ud ovre hos jer! Jeg får helt lyst til at finde en lyskæde frem 🙂
  God efterårsdag til dig!
  Kh Nana

  Like

  1. 🙂 Det må du gøre fluks, Nana. Nu bor I jo også, så ruderne er sorte om aftenen, og det gør det bare så hyggeligt med lys i vindueskarmene.
   Jeg hader at vente – så 8 måneder i venteposition kommer bare ikke til at ske 🙂
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.