Tørrede blomster og frøstande

Tørrede blomster er igen det hotteste hotte. Man kan købe tørrede blomster, men man kan også samle og tørre dem selv – eller finde kønne frøstande og græsser i have og hegn.

Tørrede blomster er en rigtig god ide. Det er dejligt at have noget i vaserne, der ikke visner på en uges tid. Især i efteråret og om vinteren, hvor man ikke kan plukke så meget derude.

Jeg er den fødte samler, og kommer altid hjem fra stranden med lommerne fulde af sten – eller hjem fra skoven med grene, mos og blade. Grene med bog fra bøgetræerne.

Tørre humlekopper fra humlehegnet.

Og så alle de andre kønne frøstande, man kan finde derude i efteråret. Græsser – og de yndige, lette frøstande fra ukrudtet – øh, jeg mener den vilde blomst – Haremad. Det er de mindste af dem på billedet…

Man kan også selv dyrke blomster til tørring. Det gjorde Jeannett Fruergaard i år,

og det vil jeg gøre næste år.

I år nøjes jeg med det, jeg kan finde.

Tørrede blomster var også hotte i 70’erne. De kunstfærdige formelle arrangementer (eller det der krøllede bundt i en brun keramikkrukke for nu at gå til den anden ende af skalaen) er afløst af finere, lettere og anderledes brug af tørrede planter. Men uanset udformningen og modens luner er tørrede blomster, grene og frøstande nu en dejlig ting i efterårets og vinterens indretning.

Dorte Kvist har skrevet en bog om tørrede blomster. Om at arrangere dem, og om at finde eller dyrke og tørre dem – den glæder jeg mig til at læse.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.