Glemte kager – 3 gode til regnvejr

I går skrev jeg, at jeg ikke ville finde ‘glemte’ opskrifter frem i dag. Vejrudsigten har ombestemt mig. For de her tre kager er rigtig godt egnede til en regnvejrsdag – og det er jo i weekenden, der er bedst tid til både at bage og spise kage.

Krydderkage, Irsk ‘kogt’ kage og chokoladekage med appelsin. Fælles for de tre kager er, at de holder sig godt, og at smagen udvikles, så de næsten er bedre dagen efter.

Krydderkagen har alle de varme toner, en krydderkage skal have – kanel, ingefær, nelliker – og den er hurtig at røre sammen. Det er husbondens yndlingskage, så helt glemt er den ikke.

Den irske kogte kage er selvfølgelig ikke kogt, men bagt ligesom de fleste andre kager. Forklaringen på navnet er, at man først koger sukker, smør, krydderier og rosiner, før man blander det med mel, valnødder og natron.

Opskriften er en traditionel irsk opskrift, og vi fik opskriften af B&B værtinden på en ferie i Irland for snart mange år siden.

Den tredje kage, jeg hiver frem fra gemmerne, er en jeg tit har lavet til at tage med på arbejde, når det var min tur til at give kage. Chokoladekage med appelsin.

Samme tallerkener – ny kage. Appelsin og chokolade er en dejlig kombination, så prøv også den. Måske ikke alle tre på én weekend. Men skal det virkelig regne så meget, som de siger, var det da en ide at bage en af dem.

Og når jeg så selv får bagt dem igen, lover jeg bedre billeder. Det her var altså det absolut sidste ‘gamle minder’ indlæg i den her omgang.

Rigtig god fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Glemte kager – 3 gode til regnvejr”

 1. Uhm, den irske kogte kage indbyder til at blive afprøvet 🙂 Alene navnet gør den interessant. God weekend og tak for et hyggeligt gensyn med mange gamle/glemte opskrifter. kh Jette

  Like

  1. Den er også rigtig god. Og den holder længe – hvis den da ikke bliver spist 🙂
   Det er ret hyggeligt med gensyn med gamle opskrifter – jeg skal bare have lavet dem igen og taget bedre billeder.
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.