Glemte søde sager

Det sidste indlæg om oprydning i gamle indlæg i denne omgang. For ligesom jeg faldt over de klassiske opskrifter på krydderboller, kommenskringler og krydderboller, faldt jeg også over nogle lækre, søde sager, der fortjener en renæssance.

For eksempel havregrynskagerne med citronskal. Det er helt traditionelle havregrynskager tilsat lidt revet citronskal, og dem kan man ikke bage for mange af. De smelter på tungen.

Vi havde på det tidspunkt en masse, saftige og modne citroner. Dem havde vi fået forærende, da vi var på ferie på Sicilien, og jeg slæbte en hel taske med citroner med hjem som håndbagage. Citroner lige fra træet…. mmmm….

Derfor var der også andre opskrifter med citron fra den periode. Den gyldne marmelade med citron og ingefær – den vil jeg gerne lave igen – når jeg finder nogle gode citroner. De plejer at være bedst i januar – ligesom appelsinerne.

Men også ‘kollegiekagen’, der består af ingredienser, man næsten altid har i huset. Cornflakes, havregryn, kokos, sukker og smør. Den er så enkel, at man undres over, hvor godt den smager.

Den kan skæres ud i meget små firkanter, og så bliver den næsten som knasende konfekt.

Der er mange, gode opskrifter at se tilbage på. Nogle af dem har jeg kun lavet få gange, andre rigtig tit. Fælles for dem i blogsammenhæng er det med billederne. Alt, der er fotograferet i kunstigt lys, er gult. Men selvom jeg ikke når at lave alle opskrifter igen og lave nye billeder, vil jeg nu stadig foretrække at have opskrifterne her, så jeg kan finde dem igen – og så må de blive shinet op efterhånden.

Jeg sagde godt nok, at det her blev det sidste ‘oprydnings-indlæg’. Men nu tænker jeg, at det måske kunne være sjovt at se lidt på glemte bradepande- og skærekager? Det bliver ikke i morgen, men nok en af dagene.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Glemte søde sager”

 1. Hej Karen
  Den kollegiekage er da bare knasende god,og nem og bikse sammen i en fart.
  Tak for opskriften, Har lige bagt den her over frokost…..og den faldt i smag hos manden også😊😊
  Kh Grethe
  Rigtig god Weekend

  Like

 2. Jeg håber at det indlæg om bradepandekager kommer snart, jeg har nemlig brug for ideer. Der skal meget kage til, når fem mand skal have et stykke kage hver dag i eftermiddagsmadpakken i en periode på 3-4 uger 🙂

  Like

Der er lukket for kommentarer.