Klassikere, jeg mødte under oprydningen

Det er egentlig ret hyggeligt sådan at gå tilbage i tiden og rydde op i de gamle indlæg. Jeg møder gode, gamle opskrifter, der i hvert fald ikke skal slettes. Sådan en opskrift er opskriften på kommenskringler.

Og opskriften på krydderboller.

Det er lang tid siden, jeg har bagt enten kommenskringler eller krydderboller. Men nu, hvor jeg møder opskrifterne, løber tænderne i vand. En kommenkringle med røget laks til frokost – eller bare med smør til en kop te eller kaffe.

Og krydderboller med kardemomme. De er så lækre, så luftige og alligevel med ‘mad’ i. Dem må jeg også se at få bagt.

Der er masser af inspiration at hente i de gamle opskrifter. Især i de klassiske – dem man vender tilbage til med mellemrum, og hvor man altid tænker: Hvorfor har jeg ikke bagt dem her i så lang tid?

Det gælder også gulerodsbrud – hvorfor er der gået et par år siden sidst?

De opskrifter bliver aldrig slettet – og det er der mange flere, der heller ikke bliver. De skal altså bare have nye billeder, for de gamle er gule og ikke særligt attraktive… De er taget med det gamle kamera, det der blev skiftet ud i slutningen af 2012. Nu får vi se, hvordan min nye mobil klarer opgaven? Ellers har jeg da det trofaste Canon.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Klassikere, jeg mødte under oprydningen”

  1. Jeg så efter en opskrift på pære tærte hos dig forleden fandt den ikke. Men er måske ikke en du har bagt ellers meget glæde af dine opskrifter.

    Like

Der er lukket for kommentarer.