Tre verdensdele på en enkelt dag

I lørdags var vi på udflugt. Vi kom verden rundt og var alligevel hjemme til aftensmaden. Vi var nemlig i Randers, hvor vi kom til USA,

og fik burgere og fritter, akkompagneret af Elvis ham selv, på Memphis Mansion.

Bagefter var vi Sydamerika, Afrika og Asien – i Randers Regnskov.

Der er dejligt derinde under de store kupler, der ændrer ruskvejret til tropisk varme – man skal bare huske at lade overtøjet blive i bilen…

Dyrene har det godt der. Næsten ligesom herhjemme. Puma elskede at ligge på bordet i køkkenet.

Og det må de have læst om her hos mig, for der var også et bord, som jaguarerne kunne ligge på. Det gjorde de så. Først én…

og så to.

En kat er en kat… Jeg stod længe og kiggede på dem – de smukke, magelige dyr. Billederne er taget gennem glas i dårligt lys, men det giver nok et indtryk af den fred, der herskede i jaguar-world.

Jeg kunne gå derinde i timer. Se på bæltedyr, kigge efter små aber i grenene og beundre de kulørte fugle og de kæmpestore blade på de tropiske planter.

Jeg stod også længe og kiggede ind i korallernes forunderlige verden.

Det var år og dag siden, jeg sidst var i regnskoven – så lang tid behøver der ikke at gå, før jeg skal dertil igen.

Udflugten var den årlige udflugt for personale og menighedsråd. Derfor var der også lagt et kirkebesøg ind. Vi besøgte Enghøj Kirke, der nok er så forskellig fra vores lille landsbykirke som overhovedet muligt.

Tegnet af Henning Larsen og åbnet i 1994.

Faktisk en meget smuk kirke, som den ligger deroppe på højen med det vidstrakte landskab omkring sig. Også indenfor er kirken smuk – på sin egen moderne måde.

Man behøver ikke altid tage langt væk i lang tid for at få mange oplevelser. Eller for den sag skyld for at komme verden rundt. Alt det her ligger faktisk kun en god halv times kørsel fra os.

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Tre verdensdele på en enkelt dag”

 1. Jeg bor jo i Randers og syntes også byen har flere ting der er vær at se, og dejligt du havde en god dag her. Mit barnebarn er konfirmeret i den kirke men jeg syntes nu bedste om vores gamle kirke nede byen. Ved ikke helt hvorfor men syntes der er mere hyggeligt i gamle kirker.

  Like

 2. Sikken en skøn rejseberetning!! Så sjovt med de store kattedyr 🙂 Og du har så ret – der er så meget at opleve i vore nærmiljøer, og det er grænsende til pinligt, at man ikke får lavet nogle flere udflugter.

  Like

 3. Åh, jeg er barnligt glad for steder som Randers Regnskov, hvor jeg desværre ikke har været. Men jeg kan se på billederne, at jeg ville elske at være der!

  Enghøj Kirke får mig til at tænke på Bagsværd Kirke, som er tegnet af Jørn Utzon. Der blev jeg konfirmeret. Jeg kan huske at konfirmandstuen, hvor vi gik til præst, var helt ny, da jeg gik der. Vi var det første hold konfirmander til at modtage undervisning der. Der var en helt særlig “ny” duft. Og kirken er meget smuk.

  God søndag aften til jer!

  Kh Nana

  Like

  1. Jeg har aldrig været i Bagsværd Kirke – men de nye kirker kan noget andet end de gamle, som jeg ellers normalt foretrækker. De har en helt særlig ‘gammel’ duft.
   Næste gang I kommer forbi her, tager vi i regnskoven og ser på de små, orange aber 🙂
   Kh, Karen

   Liked by 1 person

Der er lukket for kommentarer.