Historien bag forsiden

Ok – breaking news er det nok ikke. Men forsiden her viser et af mine billeder.

Når jeg ser bladet ligge opslået et sted i stuen eller køkkenet, minder det mig om den dejlige dag i september sidste år, hvor jeg var i gang med at pynte efterårspynt i haven.

Hvor den gyldne eftermiddagssol varmede min ryg – og køerne stod tryllebundne for at se, hvad det dog var, jeg lavede – og om det mon kunne spises?

Det var en dejlig dag, og nu er der masser af mennesker, der kan glæde sig over billedet – og måske få lyst til at lave en tilsvarende dekoration. For bladet kommer ud i hele vores område, ikke kun i vores egne tre sogne.

Mange ved nok, jeg er med i menighedsrådet her i Skivholme, og at jeg også skriver i – og tager billeder til – kirkebladet. Det er anden gang, jeg får æren af at have et billede på forsiden, for billedet af vores pavillon med det lysende juletræ var på sidste år i December.

Nogle ville nok synes, det er en bette form for verdensberømmelse. Men jeg er alligevel lidt stolt, når jeg ser billederne hjemme fra os pynte både på forsiden og inde i bladet.

Når man bor på landet, er der næsten pligt til at engagere sig i noget af alt det frivillige arbejde. Var der ikke nogen, der gad, skete der ingenting i de små landsbyer, og de blev de rene sovebyer. Der er heldigvis nogen, der gider, og der sker heldigvis en masse, når man kommer ud på landet.

Det er sjovt at være med til at lave sådan et blad, når man godt kan lide både at skrive og tage billeder.

Kirkebladet kommer kun en gang i kvartalet, og bladet ligger derfor rundt omkring hos folk i lang tid, så de kan følge med i de mange arrangementer, vi omtaler i bladet. For der er faktisk mange arrangementer, koncerter og foredrag.

De er allesammen gratis, og de er alle sammen velbesøgte. Det er de blandt andet, fordi man kan læse om dem i kirkebladet på forhånd og planlægge, hvad man gerne vil deltage i.

Du kan læse hele bladet her.  Skivholme er til sidst i bladet – og har du lyst til at komme forbi en af de dage, hvor der er et spændende arrangement, en koncert eller et foredrag –  er du mere end velkommen. Også selvom du bor et helt andet sted.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Historien bag forsiden”

 1. Det er da bare så sejt, at du igen er på forsiden, Karen! Og jeg kan godt forstå, at du synes, det er sjovt at være med til at lave kirkebladet. Sådan noget formidling er jo sjovt!
  Kh Nana

  Like

  1. Ja, det er jo en form for formidling, og det er virkelig sjovt. Måske er vi virkelig en form for ‘influencere’ – det håber jeg faktisk, selvom ordet mest minder om influenza 😀 for formidling i det tomme rum betyder ikke meget.
   Kh, Karen

   Liked by 1 person

 2. Kan godt forstå, at Kirkebladet bruger dine billeder – de er fantastiske!!! Tillykke med endnu en forside 🙂

  Like

Der er lukket for kommentarer.