En lille blød fyr med potentiale

Sidste år til jul købte jeg et lille, blødt fyrrelignende træ, som jeg satte i en potte i drivhuset som en del af julepynten. Det er så godt at pynte op i drivhuset. Derinde regner det ikke på pynten, og vinden vælter heller ikke noget.

Sådan et beskyttet miljø måtte da også være godt for en lille blød fyr, tænkte jeg. Da foråret kom, og det lille træ stadig var i live, flyttede jeg det over i en større potte og satte det udenfor drivhuset.

I løbet af sommeren er der sket noget. Det lille, bløde fyrretræ har fået voksen-nåle i toppen. Det er vist kommet i puberteten.

Jeg troede faktisk, det var en dekorationsplante fra fjerne himmelstrøg – sådan en lille blød fyr, der kun var til pynt – men det ser ud til, at det faktisk er et rigtigt fyrretræ, der bare ikke er så gammelt endnu.

Nu i september – den store plantemåned – vil jeg plante den lille fyr ud et sted, hvor der er plads til, at den kan vokse op og blive stor og stærk. Jeg glæder mig allerede til at tænde op med fyrrekogler i brændeovnen – om en 20-30 år…

God tirsdag.

PS: Har for få minutter siden fået at vide, at det nok er en pinje og ikke en fyr. Altså sådan en, der har det glimrende i Italien og andre lune steder, men ikke i det midtjyske. Nu får vi se, hvad der sker. Enten er den bare til pynt alligevel – eller også kan jeg høste pinjekerner til pestoen om en 40 års tid…

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

7 kommentarer til “En lille blød fyr med potentiale”

 1. Hahaha Karen du er go 😉
  Vi er nødt til at leve i mange mange år, så vi kan finde ud af om du skal tænde op i brændeovnen med fyrrekogler, eller lave lækker pesto 😉
  God aften til dig.

  Knus, Lone

  Like

 2. Ih, pinjekogler er noget af det smukkeste! Vores vintre har jo været lunere i nogle år, og hvis det fortsætter, kan du måske høste pinjekerner om nogle år 🙂
  God dag til dig, Karen!
  Kh Nana

  Like

  1. Hvis den kommer til at stå et sted, hvor frosten ikke bider alt for hårdt, og hvor vinden ikke rusker den alt for meget? Nu får vi se… måske den bare skal stå i potten igen indtil næste år. For at gøre Skivholme til en provins i Italien er nok ikke muligt 🙂
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.