En helt almindelig lørdag

De seneste lørdage har vi skullet noget. Dejlige ting – fester og endda et bryllup – men det var nu dejligt med en helt fri lørdag i kalenderen.

Ja, bevares – der skulle gøres rent i B&B’en, det var vores tur til at ringe solen op og ned – plus det løse. Men det meste af dagen brugte jeg inde i blomsterhaven.

Der blev klippet ned, luget, gravet op og plantet om. En tiltrængt studsning. Det pyntede.Nu ser man igen det, der er værd at se på, og ikke det, der var pænt for et par uger siden. Roserne blomstrer igen.

Kattehalen vokser sig større og større.

Og den dejligt længeblomstrende dueurt har dannet en smuk, stor tue. Man skal vist passe lidt på, at den ikke breder sig for vildt, men det er ikke et problem endnu.

Flytningen af planter fra skovhaven sidste år til et mere fugtigt sted har båret frugt. Parasolbladsplanten har fået flere parasoller helt af sig selv – de er ikke så store, som terrasseparasoller – endnu – kun omkring en 15-20 cm i diameter – men de er da større en de parasoller, man får i drinks i de varme lande.

Sidst på dagen, hvor solen begyndte at skifte farve fra messing til bronze, var det tid til at rydde op, gå ud og nyde udsigten,

skrubbe de sorte negle og lave en buket af noget af alt det, der kom til syne, da der blev ryddet op.

Om aftenen lavede vi lækker græsk mad – opskrifter følger – og hyggede med hundene. Den slags dage ville jeg gerne have mange flere af.

God søndag

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

7 kommentarer til “En helt almindelig lørdag”

  1. Ja, sådan en dag er da perfekt! En dag hvor man både slapper af og når en hel masse. Der ser eftersommerskønt ud i jeres have 🙂
    God søndag til jer!
    Kh Nana

    Like

Der er lukket for kommentarer.