Oprør i maskinparken

Man skulle tro, sådan nogle husholdningsmaskiner talte sammen. Det gør de måske også? Jeg mener – træer taler sammen, siger man? Så hvorfor skulle min telefon, der jo egentlig er beregnet til samtale, ikke tale med vaskemaskinen?

I hvert fald skulle de begge skiftes i denne uge, og sådan sker det tit. Er der først én ting, der går, kommer der flere. Det med vaskemaskinen gik ikke helt stilfærdigt for sig.

Jeg gik og talte i telefonen, og vaskemaskinen vaskede sengetøj (for en gangs skyld), da der pludselig lød voldsomme brag og buldren. Telefonen landede på bordet med et smæk, og jeg løb ud til vaskemaskinen, der dansede rundt på gulvet – med tørretumbleren vaklende ovenpå. Jeg fik slukket vaskemaskinen og klamrede mig til tårnet,  mens den lige så stille dansede af og faldt til ro med et halvkvalt suk.

Tromlen havde simpelthen revet sig løs. Og jeg havde kun haft den maskine i 15 år. Hrmfff…

En time efter havde den værste hjertebanken lagt sig, og en ny var bestilt på nettet. Med ekspreslevering.

Dagen efter kom dette teknologiske vidunder, der udover at give husbonden et ekstra gråt hår og en tur i Bauhaus efter fittings, krævede nærlæsning af en instruktionsbog så lang som en Dan Brown epilog. ‘Kombiner knap a med b, tryk på c – klap i hænderne, og så gør vi boogie woogie og så drejer vi omkring’ – altså lige i starten lidt kompliceret.

Men der er da næsten ikke det, den ikke kan… og så er den ret flot og ny og skinnende. Jeg har allerede prøvet at lege med at dampe en krøllet t-shirt. Det virker faktisk. Og tøjet bliver rent. Det kan den også. Vaske tøj, altså.

Og det med telefonen? Det er en historie helt for sig selv, så det må vente. Jeg skal på arbejde og tjene til vedligeholdelse af maskinparken.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Oprør i maskinparken”

 1. Malende beskrivelse! Man ser det for sig. Skræmmende. Et faktum, som kan ærgre en er, at producenterne indbygger en ikke for omfattende holdbarhed, så man bliver tvunget ud i en ny investering -samt leverer et bidrag til affaldsbjerget. Man er jo helt afhængig af disse funktioner, når konceptet tjenestefolk er udfaset for menigmand.
  Men den ser rigtig effektiv ud. Hvis du er heldig, holder den måske også 15 år, så tillykke med den.

  Like

  1. Tak – vi krydser fingre. Det er min erfaring, at jo mere elektroniske tingene bliver, jo mere skrøbelige bliver de også. Men – som sagt – vi krydser, for den er da lidt lækker 🙂

   Like

 2. Kan man få den til at dampe tøjet glat…? Dét er da godt nok smart.
  Og godt fundet ud af, for de der brugsanvisninger er forfærdelige.
  God fornøjelse – forhåbentlig er det ikke begyndelsen på en stime 😉
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Jeps – den har sådan et program, hvor den puster lidt damp ind og vælter tøjet lidt rund – og vupti – glat t-shirt. Der kan kun være max 1 kg tøj i til det program, men det er da smart.
   Jeg håber også, at det ikke er en stime – men… vores emhætte er også begyndt at sige mærkeligt – og tørretumbleren er 14 år gammel… bekymrende.
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.