Weekend i havens tegn forude

Det bliver en fantastisk weekend. En rigtig haveweekend. Og der taler jeg ikke kun om vellykket kamp mod skvalderkål – nej, det er meget mere spændende.

Der er nemlig haveoplevelser – besøg og gæster – på programmet for både lørdag og søndag.

Lørdag kommer Helle Aagaard fra Aagaards Have på Sydfyn på besøg hos os. Du kan se billeder fra Helles smukke have her

Foto: Helle Aagaard

og du kan læse om et besøg i haven her på Lisbeths Haveblog. Det bliver hyggeligt at møde de to haveentusiaster. Også selvom jeg er lidt ked af, at vores have på grund af ferie og tørke ikke er så blomstrende, som den plejer at være.

Men pyt – den er ikke så ringe, og det handler jo mest om hyggen ved at besøge hinanden.

Søndag er det min tur til at komme på havebesøg. Der er åben have i Bruuns Have. Jeg har besøgt Margit og Lean flere gange i deres skønne have, og haven er så dejlig med så mange smukke anlæg, opstillinger og planter.

Vil man gerne have den oplevelse, skal det være enten i denne weekend eller i næste. For Bruuns Have holder ikke åben have næste år.

Foto: Margit Bruun

I samme omgang besøger jeg også Jeannett Fruergaards have. Den er nemlig bestemt også et besøg værd, og den ligger ikke langt fra Bruuns Have.

Foto: Jeannett Fruergaard

Derfor har de to vise quinder da også besluttet at holde åben have samtidig. Jeannet holder heller ikke åben have næste år – så det er altså nu, hvis det skal være. Jeg glæder mig meget til at besøge dem begge, og jeg regner med at komme hjem med kameraet fuldt af billeder og med mig selv fuld af ny inspiration.

Og så må der gerne blive lidt tid søndag aften. For der skal jeg i gang med en ny bog. Nina Ewalds nye bog, Den store bog om små haver.

Jeg fik et anmeldereksemplar tilsendt dagen før, vi rejste på ferie, og jeg har faktisk ikke haft tid til at sidde ned i sofaen siden. Har kun lige bladret i den. Men jeg vil så gerne rigtigt i gang, og jeg sender den lange blikke, hver gang jeg går forbi. Jeg ved, den er god – og jeg ved, at selvom vores have ikke er en lille have, kan vi lære og få masser af inspiration fra den. En stor have er jo i virkeligheden bare en samling af mindre enheder, og de må gerne optimeres.

En weekend skulle vare mindst fem dage. Det gør den bare ikke, så det gælder om at få mest muligt ud af de to dage, der er.

God weekend

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Weekend i havens tegn forude”

 1. Som Nana skriver, er også vi glæde for at bo på Sjælland.
  Men i hvisse tilfælde er vi dyb misundelig på dem, som bor i Hovedlandet
  God weekend til store og små to og firbenede i og omkring Skivholme

  Like

 2. Ja jeg glæder mig “frygteligt” til både havebesøg – læs 3 hele jyske havedage og træt bliver vi jo nok meget med alle de indtryk der venter så sove skal vi jo også, så hvorfor ikke vælge nogle af de mest have-hyggelige steder…. Tuusiiind TAK Karen for ord og links til mig og min have. kh fra Helle Aagaard´s have på Sydfyn

  Like

 3. Det lyder altsammen så godt, Karen! Jeg er ellers svært glad for at bo i Nordsjælland, men jeg er da grøn af misundelse over at du har både Bruuns og Jeanetts have så tæt på. Rigtigt god weekend til dig!
  Kh Nana

  Like

  1. Der må da egentlig også være nogle på Sjælland, der både har have og blogger? Jeg kan ikke lige komme på nogen – men det er da værd at kigge efter – måske inde på Danske Haveblogs?
   Nå – men du ved, hvor du kan bo, hvis du vil på havetur i Jylland 🙂
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.