Klematis i trange kår

For en tre års tid siden købte jeg en klematis i et supermarked. Den var i blomst, og den blev sat i en potte for at pynte på terrassen. Der skulle komme gæster, så der var ikke tid til at finde et egnet sted i haven, og jeg tænkte egentlig lidt på den som en ‘buket i en potte’.

Der står den endnu. I potten altså. Den må efterhånden have fået ret trange kår? Men den blomstrer så fint og rigt, og den pynter stadig i sit hjørne, hvor flere potter er kommet til.

I år er der en frøprins, der har slået sig ned i en af potterne. Frøprinsen har jeg fået af Margit Bruun, der har Bruuns Have. Han sidder og ser lidt småbuddhistisk ud, men det skal vi nok få pillet af ham. Først og fremmest ved at sørge for, at han ikke kommer i dårligt selskab.

Den kønne klematis er bestemt ikke dårligt selskab – hverken for en frøprins eller os.

Mine erfaringer med klematis er begrænsede. Jeg lærte sidste år, at det var godt at putte fjer fra en gammel hovedpude i plantehullet. Det har virket så fint på vores Montana Rubens, der klatrer på det gamle tørrestativ.

Men det er ikke altid nok, og én ting har jeg fundet ud af. Nogle af dem er bare for sarte til at bo her, og andre finder sig til rette på de mest umulige steder.

Det er nok sådan, det skal være.

Rigtig god weekend.

 

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Klematis i trange kår”

 1. Der er nok efterhånden stor forskel på clematis med al den forædling.
  Jeg har desværre ikke ‘clematisjord’, men nogle enkelte stortrives. Andre hænger i med neglene, og andre… goodbye.
  Det er nogle flotte blomster, du viser.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Sådan tror jeg, det er med clematis. Enten vil de, eller også vil de ikke. Vi har god nok jord – tror jeg – men vi har for meget vind. Der er altid noget i vejen 🙂 Men clematis har et utal af skønne blomster, og dem vil man jo gerne have, så man prøver igen og igen.
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.