Mere CPH Garden 2019 eller lidt om fristelser

En kat har lov til at se på en konge. Det var det gamle ordsprog, der gik gennem hovedet på mig, da jeg med lange øjne gik rundt på CPH Garden og så på fristelser i boderne mellem show- og inspirationshaverne.

For er det godt, er det som regel også dyrt. Sådan er det jo bare. Man kan ikke få alt. Men man har lov til at kigge – og lov til at drømme. Den store kogle fra GURO – stående opret i baggrunden af udsigtshaven?

Med årene mere og mere patineret – som om en kæmpe havde tabt den og glemt den der.

En stor marksten med hul til vand, en kæmpekrukke drejet i hårdt træ, stentrug, fade og trædeplader fra Havekunsten – jamen, jeg ved lige, hvor de kunne være…

Et springvand fra Havens Kunst – det kunne lige være i blomsterhaven? Og risle stille, mens bierne summer?

Eller hvad med at bytte  nogle af fliserne ud med kunstfliser fra By Helle Nørby?

Alt det bliver ikke til noget – i hvert fald ikke bare lige sådan. Jeg får heller ikke en af de skønne skulpturer af Jytte Høeg, som jeg da måtte indrømme overfor, at min smag er betydeligt bedre end min økonomi.

Men andre ting kan blive til noget. De stemninger, jeg faldt for i show- og inspirationshaverne. Lidt vild bevoksning i det lille stengærde ned mod ‘hvalpetræningspladsen’ inspireret af showhaven Naturligvis – Den vilde have. Jamen, jeg skal da bare rydde lidt – så er det der.

Bakkestjerne, der vælter ud over kanten på en stor potte som i inspirationshaven Det Rummelige Haverum – dem har jeg faktisk sået, og de er på vej.

Ja, der var masser af tilgængelige ideer også. Jeg er fuld at lyst til at gå i haven og indrette, rode og regere. Og det er vel det, der er det mest værdifulde, man kan få med hjem.

Det var lidt af alt det, jeg fik ud af en dag på CPH Garden 2019. Der er åbent endnu – i dag og i morgen, så hvis du står og tripper og tæller på knapperne, om du skal eller ikke skal? Ja, jeg ved godt, hvad jeg vil anbefale.

God weekend.

 

 

 

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Mere CPH Garden 2019 eller lidt om fristelser”

 1. Hvor er det en dejlig reportage, du har delt her! Så mange detaljer havde jeg ikke selv tid til at fange – så det er så skønt, at du lige deler ud. Og hvor er det en fin bemærkning om, at din smag er bedre end din økonomi, den kommer jeg til at låne af og til! Jeg har også været forelsket i Jytte Høegs smukke kvinder – ved bare ikke, om de vil passe ind i min have… og om jeg overhovedet ville turde sætte en udenfor. Under alle omstændigheder må det vente til pengetanken er blevet fyldt op og der måske kommer et orangeri i haven – så ville det være så fint med en JH bronze kvinde! Tanker fra Anette

  Like

  1. Den må du gerne låne. Det er sådan en pæn måde at sige, at man bare ikke har råd 🙂 Jeg tror heller ikke, jeg turde sætte en Jytte Høeg i haven – men i et orangeri? Jo da. Hvis Lotto-gudinden er med mig, så….
   Jeg nød at gå lige så stille rundt og suge indtryk til mig. Jeg fulgtes med nogen noget af tiden, men gik også bare helt alene. Så er man mere obs, når man ikke går og snakker samtidig 🙂

   Liked by 1 person

 2. Jeg er i den grad brændt varm på Jytte Høegs VestenKvinden. Den kunne være en fin gave til min datter i Montana som en hilsen fra vestenvinden og hendes mor i det gamle land.

  Like

 3. Uha ja, jeg nåede også at se nogle af de mange fristelser, selv om jeg mest koncentrerede mig om show- og inspirationshaver samt foredrag. Jeg har taget din bemærkning til mig: Jeg har nemlig også bedre smag end økonomi ;-))))
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Sådan er vi mange, der har det – men åh, hvor var der nogle skønne ting – og en masse kulørt skrammel også, selvfølgelig. Men det behøver man jo ikke at kigge på 🙂
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: