Naturlig farvekoordinering

Det sker tit. Jeg går lige så stille rundt i haven og opdager, at blomster ikke har helt den farve, jeg forventede. Og at blomsten ved siden af faktisk har samme farve.

Og jeg tænker, om det mon er overgartneren i det høje, der har været ude med farveladen? Andre forklaringer er der næppe?

Normalt har vores selvsåede digitalis den mørke rosa farve – næsten lilla.

Men langs drivhuset, hvor jeg har plantet en række af de små, lyserøde diascia,

står en lille, fin selvsået digitalis, der har næsten de samme farver.

Og den klematis, jeg satte ved nedløbsrøret fra drivhuset? Den, der skulle have være lyslilla med mellemstore blomster? (Den var i blomst, da jeg købte den…)

Den er også lyserød – og blomsterne er store.

Det gør bestemt ikke noget. Jeg har bare set det så tit. At der dukker en selvsået valmue op, der har samme farve som blomsterne ved siden af. Og i det store staudebed i blomsterhaven, har de hvide vellugtende aftenstjerner fået selskab af endnu en selvsået digitalis. En hvid selvfølgelig…

Det må være overgartneren, og jeg tager taknemmeligt imod.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Naturlig farvekoordinering”

  1. Morsom iagttagelse, for ind i mellem er der faktisk noget om det. Planter kan skifte farve. I hvert fald nuancer. Specielt i år synes jeg, at jeg ser det. Noget er mere blegt end vanligt og noget kraftigere. Jeg tænkte, at det var sidste års tørke, meeen det kan jo også være overgartnerens farvesans.
    Det er i hvert fald meget smukke kombinationer, du kan fremvise, og de tre langs drivhuser er bare vildt lækre.
    Kh Lisbeth

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: