Blomster i skovhaven – også i den store bronzeblad

Skovhaven er lagt an til, at de fleste blomster kommer i foråret, mens der stadig slipper lidt lys ind mellem grenene på træerne. I juni er der nu også meget i gang, selvom løvtaget har lukket sig over det meste af skovhaven.

Vores rododendron blomstrer sent, fordi de står i skygge – og i år kom der blomst i den store bronzeblad. Det har jeg ikke set før.

En meters penge rager den op.

Også slangeurt blomstrer til stor glæde for de små humlebier,

og lupinerne er så småt ved at komme i gang.

Der er endda kommet blomster i den sjældne russer – russisk kulsukker, som jeg fik af Jeannett Fruergaard. Jeannett siger, at hun klipper den ned efter blomstring. Jeg  må lige høre hende, hvor langt… der er ikke noget, der må gå galt med den.

I det hele taget er jeg glad for, at det er skovhaven, jeg kigger lige ud på fra køkkenvinduet…

Det er måske ikke en storslået udsigt over bjerge og dale – men den er både køn og hyggelig.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Blomster i skovhaven – også i den store bronzeblad”

 1. Skøn udsigt fra køkkenet.
  Jeg klipper blomsterstænglerne på min kulsukker ned. 10 cm over jorden eller sådan. Og fjerner grimme blade, der måtte være i rosetten. Den skyder straks igen med skønne gule skud. Brug handsker!!! der sidder nogle bittesmå hår på både blade og stængler. Man tror, de kan børstes af, men nogle af den sætter sig fast i huden.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Tak for tippet! Jeg kender godt de små hår, der bare ligner noget, man kan børste af – de sidder fast, og de giver røde knopper. Jeg er helt pjattet med den kulsukker 🙂
   Kh, Karen

   Like

 2. Hvor flotte sager, og sikkert flotterne live ☺️.
  Min mor har også lige foræret mig den smukkeste buket fra mine forældres have – har lagt den op på bloggens instagram og synes slet ikke den kan retfærdiggøres, for den er såå smuk i virkeligheden 💐😍.
  Sådan er det jo tit.
  – A

  Liked by 1 person

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: