Farveskift i azalea

Den lyserøde azalea, jeg havde med hjem fra besøget i Rhododendron Haven sidste år, overlevede sommerens tørke i en potte og blev plantet ud i efteråret.

Den blomstrer nu.  Med meget smukke blomster. De er bare ikke samme farve som sidste år, hvor blomsterne var lysere rosa med en sartgul midte.

Nu er blomsterne mørkere, og det gule i midten er væk.

Mon det er den jord, de står i, der er skyld i det? Skulle jeg have puttet mere rododendron jord i hullet omkring den? Eller mindre?

Hele den lange, tørre sommer sidste år blev den stående ved drivhuset, hvor jeg kunne holde øje med, at den ikke tørstede. Og det gik. Den overlevede.

I efteråret plantede jeg den ud i blomsterhaven. Lidt nede ad den lille skrænt mod bygningerne. Den skal kunne blive to meter høj, så lidt nede er passende.

Helt inde mod bygningerne, hvor de får glæde af tagdryppet, har jeg flyttet en af de store bronzeblad ind fra skovhaven. I skovhaven fik den nemlig ikke vand nok. Det er en helt anden historie, så den må vente til en anden dag.

Azaleaen er løvfældende, og efterårsløvet er så fint, før den taber sine blade og står bar og uanselig hele vinteren.

I foråret ser man den længe før, den begynder at blomstre. De stærkt røde blomsterknopper står længe, før blomsterne springer ud.

Og nu blomstrer den altså – noget så smukt, om end med en lidt anden blomsterfarve. Er der nogen, der ved, om jeg kan gøre noget for at få den lysere farve tilbage, vil jeg gerne høre det. Ellers går det også nok.

God 2. pinsedag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Farveskift i azalea”

  1. Mærkeligt, og jeg har ingen forklaring.
    Vi har en rododendron, der er sådan lidt varmt gul- ovre mod det fersken. Den har i et par år været nærmest svovlgul. I år er den fin igen. Den har også haft nogle år med gule blade, som jeg har fået kureret. Hvad der hjalp på bladene og om det har noget med blomsterfarven at gøre er ikke godt at vide, men et gæt er, at et er noget med jorden. Måske surhedsgraden??? Jeg gav den noget svovlsur amoniak. Men altså, om det er det…..?????
    De er ellers kønne begge versioner, men gult er der ikke meget tilbage af.
    Kh Lisbeth

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: