Pinsesøndag

Lige nu skulle pinsesolen danse. Der skulle være ‘himmelsus i tredje time’, og det skulle ‘dufte lysegrønt af græs’. Hmmm – det regner.

Men det vil jeg nu ikke lade mig gå på af. Det er dejligt, det er pinse. B&B’en er fyldt med glade mennesker, der var til årets koncert i går. Phil Collins gav koncert i Aarhus i går, og selv herude hos os var der udsolgt af koncertgæster. Der må have været et mylder uden lige i byen.

Vi var i haven i går, og hver gang, jeg gik forbi Alkymistrosen, var en ny blomst sprunget ud.

Vi passede hundene, og de ser endelig ud til begge at være kommet sig over ormekur og dårlig mave.

Og vi lavede tusind andre ting. Blandt andet endnu et skrald rabarbermuffins.

Der var faktisk så travlt, at vi begge glemte, vi havde bryllupsdag – piiiinligt. Det er første gang i 23 år, det er sket. Det kommer ikke til at ske igen. Men alligevel var det en dejlig dag.

Jeg kan så godt lide pinsen. Der er nok ikke så mange, der tænker særligt over det med Helligånden til pinse, selvom det faktisk er en slags Helligåndens festdag. For hvad er det for noget – Helligånd? Jeg tænker på det som selveste livskraften, som det så godt er beskrevet i andet vers af ‘Det dufter lysegrønt af græs’:

Hør fugletungers tusindfryd
fra morgen og til aften!
De kappes om at give lyd,
der priser skaberkraften.
Hvert kim og kryb
i jordens dyb
en livsfryd i sig mærker.
så højt som himlens lærker.

Og den vil jeg gerne fejre. Livskraften, væksten, vinden, solen, fuglesangen og blomsterne – alt det, der gør sommeren så dejlig (og gør, at vi kan overleve den mørke vinter).

Derfor vil jeg gå i kirke om lidt. Det kan jeg godt lide at gøre – især til de store højtider. Jeg glæder mig til at synge ‘I al sin glans nu stråler solen’, den bedste og dejligste pinsesalme. Måske kan lyden af den fra stort set alle Danmarks kirker i dag lokke solen til at komme frem i eftermiddag?

Og ellers er der også det gode ved pinsen, at den har en 2. dag – vi har også fri i morgen til at nyde naturen og vejret med al dets omskiftelighed.

God Pinse.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Pinsesøndag”

 1. Hjerteligt tillykke med bryllupsdagen, selvom I glemte den 😉
  Her har også regnet i pinsen, men der har været et par gode dage også.
  Min alkymist er slet ikke sprunget ud endnu, så det har jeg tilgode.
  Rigtig god dag

  Knus
  Lone

  Like

Der er lukket for kommentarer.