Tortillatærter med chili con carne og hjemmelavet taco-sovs

Jeg har tit kigget på de små tortillaskåle – Taco Boats – man kan købe i supermarkederne. Og jeg har syntes, de så ganske dekorative ud. Jeg har bare også tænkt noget i retning af mjaaaaa – hvad skal man bruge dem til?

Så så jeg, at madbloggeren Maria Silje i sidste uge havde lavet små taco-tærter i dem. Tex-Mex tærter. Det var da en rigtig god ide. Tak, Maria.

Jeg købte en pakke tortillaskåle i går og prøvede dem med det samme  med en fast chili con carne og æggetop. Min opskrift blev lidt anderledes end Marias, så den kommer her:

Basis:
500 g hakket oksekød
2 røde peberfrugter – i små tern
150 g frosne majs
En dåse røde bønner
1/2 dåse hakkede tomater
1 stort hakket løg
3 fed hakket hvidløg

Krydderi:
1 spsk ristet og stødt spidskommen
2 spsk engelsk sovs
2 spsk hakkede, syltede grønne jalapenos (smag dig frem – jeg kan godt lide, der er lidt riv i, men måske er du lidt blødere i munden)
1 tsk salt
1 bundt koriander

Æggeblanding:
4 æg
2 spsk creme fraiche

Rist og stød de hele spidskommenfrø. Brun kødet og tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege lidt. Drys spidskommen over, rør tomater, engelsk sovs, jalapenos, hakket peberfrugt og majs i retten og lad den simre et kvarters tid. Tilsæt bønnerne og lad det hele varme godt igennem. Smag til med salt og chili – måske skal der lidt mere chili i?

Fordel kødsovsen i skålene og pisk æggene sammen med creme fraiche. (Man kan også bruge andre mælkeprodukter, men det var en rest creme fraiche, jeg havde i køleskabet.) Fordel æggeblandingen oven på kødsovsen.

Bag nu de små skåle i ca. 20 minutter på 200 grader, til de er fine og faste.

Server med hakkede korianderblade, grøn salat, ekstra syltede jalapenos, guacamole og hjemmelavet taco-sovs.

Du kan godt købe taco-sovsen – men den hjemmelavede er bedre – og den koster under det halve at lave…

Det blev faktisk ret lækkert… Og de små skåle er dekorative.

Nu overvejer jeg, om ikke også man kunne bage et krydret farsbrød i dem? Måske et lagdelt et? Det bliver næste gang.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Tortillatærter med chili con carne og hjemmelavet taco-sovs”

 1. De skåle har jeg aldrig set, og det er nok min fejl. Men de ser da vildt søde ud og må kunne bruges til mange slags madrester, ikke kun mexi-agtigt. Jeg går ud fra at skålene kan spises og ikke smager af noget særligt.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. De smager præcis som mexi-pandekagerne, man køber i pakker – og det er ikke af ret meget 🙂 Det er en dekorativ måde at bruge rester, og skålene giver lidt hold på fyldet. Jeg fandt skålen i Netto – så det er ikke så eksotisk endda.
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: