Lys i kastanjetræet

Vi bliver lige lidt ved det hvide og grønne. For der er noget i haven, der er så flot – hvert år. Og jeg viser billeder af det – hvert år.

Det store kastanjetræ. Når jeg står inde i maskinhuset, synes jeg, der er højt til loftet. Men træet er nok dobbelt så højt. For at kunne få hele træet med på ét billede gik jeg over på marken overfor og ti skridt op mod Østrig. Så var jeg så meget på afstand, at det kunne være der.

Ellers er det svært. For træet, der var stort, da vi kom hertil for godt 15 år siden, er ikke blevet mindre med årene.

Hvert år står det med de høje blomsterstande – lysene. De lyser virkelig mod det grønne og mod himlen.

 

Hvert lys består af mange blomster.

Og hver blomst kan blive til en kastanje – hvis den ellers bliver bestøvet.

Lige nu summer træet af tusinder af bier. Det lyder næsten som om, træet har en motor indbygget i kronen. Jeg ved ikke, hvor mange hestekræfter der er i den motor, men der er i hvert fald masser af bikræfter. Har man biplanter nok, og kastanjer er virkelig biplanter, er bierne ikke truet, som de ellers skriver så meget om i aviserne.

Hvis nogen mangler kastanjer til kastanjedyr eller fine kranse, er de velkomne til efteråret.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

12 kommentarer til “Lys i kastanjetræet”

 1. Jeg har en broget kastanie med lyserøde blomster, ikke så stor endnu men meget fin.
  I morges gid jeg under et kastanietræ, når hvor der var liv og summen fra træet.

  Like

 2. Jeg elsker når der tændes lys i de smukke gamle store kastanier træer. Du er heldig at have et af dem og skal da love for der er budt op til fest.

  Klem og dejlig dag
  Charlotte

  Like

  1. Træet blev plantet af dem, der boede her før, da deres yngste barn blev født. Derfor ved vi, at træet er 60 år gammelt. Det er lidt sjovt med historier i haven – og træet er bare fantastisk.
   Knus, Karen

   Like

 3. Et imponerende træ, kastanie kan bare noget på den konto. Den lyserøde variant er også gudesmuk, man ser bare ikke så ofte. Det der med lyden er fantastisk. Min søster har et kæmpe lindetræ på sin gårdsplads, og når det blomstrer er det nærmest magisk med lyden. Som om det er strømførende.

  Like

  1. Der er ikke så mange af de lyserøde. Det er mere sådan et træ, man planter, hvor den hvide ofte er sådan en, musene planter 🙂
   Mmmm – lindetræer dufter så dejligt. Jeg kan godt forstå, bierne er vilde med det. Lindehonning er i øvrigt også rigtig godt.

   Like

 4. Kære Karen
  Flot, flot foto af det store træ og det lillebitte hus.
  Er der ikke ekstra mange lys i år? Det har jeg i hvert fald tænkt, når jeg har set kastanjer i år.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Jeg ved faktisk ikke, om der er flere, end der plejer at være. Det her træ har altid været meget rigtblomstrende. Men alt andet blomstrer med ekstra kraft i år – skræmt af den tørre sommer sidste år 🙂
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: