Mig og Instagram

Når jeg kigger mig omkring i blogverdenen, er der flere og flere, der ikke skriver så meget mere. De lægger billeder på Instagram.

Det er jeg lidt ked af. For et blogindlæg giver meget mere end bare billeder. Tanker, ideer, planer, fremgangsmåder, processer og meget mere kommer til udtryk i et blogindlæg. Der hører man om livet bag billederne – der ofte er lige knap så perfekt og mere menneskeligt og dermed meget mere interessant.

Faktisk synes jeg, Instagram er lidt kedeligt. Det er billeder, billeder, billeder i en lind strøm uden sammenhæng og med meget, meget få ord. Hvor mange pæne blomsterbuketter orker man at se? Hvor mange perfekte bede? Nærbilleder af en blomst? Hvor mange skønne orangerier fyldt med smukke ting?

Hvor mange billeder af smukke kager og mad – og hvor mange selfies taget, mens fotografen svæver rundt i sin egen perfekte kulisse? Det bliver flimmer.

Jeg er nok lidt gammeldags. Jeg vil gerne vide mere. Jeg vil gerne vide, hvad der gik godt, og hvad der gik galt, da det perfekte bed skulle anlægges. Jeg vil gerne vide, hvordan den fine kage blev lavet. Eller hvorfor og i hvilken anledning, du lavede den fine buket. Jeg vil gerne have historien og vide mere for at kunne engagere mig.

At sidde med telefonen og lade billederne glide forbi, trykke dup-dup for at synes godt om (ofte bare for at vise sympati og et ‘jeg har set dig’) og bladre videre – det er bare ikke så spændende i det lange løb.

Jeg er selv på Instagram – det skal man nærmest være som blogger – og jeg lægger da også et par billeder på hver eller hver anden dag. Og forsøger at gøre dem så varierede som muligt.

Der er dog også spændende ting på Instagram. Det er dem, der kan bruge mediet som et positivt supplement til deres øvrige virke. Jeg følger forfattere, der viser billeder af steder, der har inspireret dem. Jeg følger familien. Og jeg følger dem, der er på Chelsea Flower Show lige nu, for der handler det alligevel mest om at kigge med. Jeg følger også en USA rejseprofil, fordi vi selv har været der og gerne vil dertil igen. Hun har i øvrigt lange, oplysende og gode billedtekster.

Men generelt er det altså lidt gab – lidt for endimensionelt.

Der er mange søde mennesker, der følger mig på Instagram. Både folk jeg kender og folk, jeg ikke kender. Nogle sender en kommentar i ny og næ. Det er jeg selvfølgelig glad for, for det er kommunikation og ikke kun at følge (dup-dup) eller sende ud i det tomme rum.

Men af mine følgere føler jeg alligevel, at en uhyggeligt stor del er falske profiler og internetsvindlere. I hvert fald er der tit generaler fra den amerikanske hær og superrige, ensomme mænd, der gerne vil sige hej til mig. Flere af dem bruger sjovt nok et billede af Anders Fogh som profilbillede.

Jeg forstår nok ikke mediet helt og har svært ved at begejstres over det. Derfor bliver jeg heller aldrig en stor Instagram profil.

Jeg bliver ved med at skrive her og illustrere med billeder, som jeg så deler et par stykker af i ny og næ på Instagram. Og jeg håber, at nogle af mine søde gamle blogvenner også igen vil gå lidt mere til tastaturet og ikke kun til kameraet.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

28 kommentarer til “Mig og Instagram”

 1. Hej Karen,
  jeg er ikke en af dine velkendte bloggæster, men da Claus Dalby ophørte med sin blog, fandt jeg fornøjelse i at følge med i din.
  Jeg håber meget, at du vil fortsætte den. Der er et dejligt miks af have, hundehvalpe og mad 🙂
  Jeg har nølet med at skrive, fordi I virker at kende hinanden godt herinde; så vil man jo nødigt mase sig på.
  Med venlig hilsen
  SuK

  Like

  1. Tak, fordi du læser med Susanne. Der er mange af dem, der skriver kommentarer, som jeg har lært at kende igennem deres blogs og blogrelaterede events, men du skal endelig ikke holde dig tilbage, for jeg bliver rigtig glad for alle kommentarer. Og jeg er dag virkelig stolt af, at jeg kunne fungere som afløser for Claus Dalby 🙂 Det er trist bare at skrive ud i det tomme rum, så det er rigtig dejligt, når nogle orker at sende en kommentar.
   Vh, Karen

   Like

 2. Kære Karen
  Havde skrevet en kommentar, men den er væk?
  Jeg prøver igen.
  Synes det er et rigtig godt indlæg. Jeg kan kun give dig ret i, at IG er meget overfladisk. Men jeg lægger godtnok billeder på, og kigger osse en del derinde. Men kan godt mærke bloggen gir noget helt andet. Nu har jeg dog haft en lille pause på bloggen. Det har jeg indimellem. Men denne gang har jeg svært ved at komme igang igen.
  Måske skal jeg bare tá mig sammen og lave et indlæg. Synes bare der var så lidt reaktion på bloggen tilsidst. Men det kan være mine indlæg ikke var spændende nok. Tja det er jo ikke til at vide 😉
  Men nu vil jeg gå ind og lave et indlæg, som har været udsat for længe.
  Rigtig smuk dag til dig

  Knus, Lone

  Like

  1. Kære Lone,
   Alle kan have brug for en lille blogpause for at få ny inspiration. Og man behøver heller ikke poste noget hele tiden. Bare det er nogenlunde regelmæssigt, så læserne ved, hvad de kan forvente. Har man mange gange været inde på en blog, og der ikke er noget nyt, glemmer man den.
   Lisbeths haveblog skriver om tirsdagen. Så ved man det, og kan kigge ind den dag. Det var måske noget for dig at vælge en fast ugedag? Har du skrevet indlægget dagen før, kan du jo bare sætte det til automatisk at udkomme på den fastsatte dag.
   Kh, Karen

   Like

 3. Jeg kan ikke være mere enig. Jeg kom på Instagram for et års tid siden, men det er sjældent, jeg lægger billeder op, og jeg synes også, som de fleste skriver, at det er for hurtigt og overfladisk. Hilsen Susanne

  Liked by 1 person

 4. Hej Karen
  Fedt fedt indlæg, det har også været på mine læber på det sidste.
  Kan sige jeg gjorde det samme som dig ift insta, men når det er sagt jeg har ikke postet i mere end et år, fik simpelthen ondt i tomlen af, mange jeg har set dig likes-dog ikke af at like på de der mili-mænd;-)
  Alle kan tage et blomsterbillede, alle blomster er smukke(det bliver lidt kedeligt). Nogle er bedre til madbilleder end andre. Nogle har noget klogt at sig, og andre deler sin glæde ved at dele….insta var ikke mig på den lange bane, selvom der er mange skønne folk der, også.
  Jeg har tilvalgt bloggen, og det var befriende at tage en beslutning.
  Go aften:-)))

  Like

  1. Jeg tror, der er mange, der beruses lidt af følelsen af at være midt i strømmen på IG. Huhej, hvor det går – se, knipse, dele 🙂
   Jeg har også tilvalgt bloggen. Bliver på IG men med samme lave aktivitetsniveau.
   Go weekend 🙂

   Like

 5. Hmmmmm Karen. Kan kun sige at jeg har det præcis som dig.
  Men tror bare at vi bloggere desværre er en uddød race…….
  Jeg har først fået en konto på IG for 1 1/2 år siden. Troede aldrig det skulle blive mig.
  Men i dag nyder jeg det. Ikke på samme måde som bloggen. For den er dyb.
  Men på IG får du reaktioner. Jeg får et hav af privat beskeder.
  Reaktioner er der ikke meget af på bloggen mere.
  Kommentarer bliver mindre og mindre. Besøgstal lige så. (på min blog)
  På IG er det stik modsat.
  Tror vi må gribe lidt i egen barm. For tror heller ikke vi selv er alt for gode til de kommentarer og kig.
  Min tid er så sparsom så når det ikke altid. Det er sgu sørgeligt.
  For vil så gerne denne verden.

  Masser af krammer og skøn aften
  Charlotte

  Like

  1. Jeg tror ikke, vi er uddøde eller uddøende. Men jeg tror, der er et udskilningsløb i gang, hvor kun de bedste kommer til at overleve. Dem med et budskab. Det er nok på tide at tage et grundigt kig på layout og indhold for de fleste – og så bruge en god stavekontrol. Valdemarsro tipper jeg for eksempel som en overlever. Men mange af de små blogs kommer til at dø.
   Det samme kommer til at ske på IG. De ‘ens’ kommer til at miste følgere og dø ud.

   Jeg får flere og flere læsere på bloggen – tallet stiger støt og roligt. Det undrer mig lidt, at du ikke gør det, for du har også tit andet på hjerte end ‘se lige her’.
   Knus og god weekend – Karen

   Like

 6. Ja jeg har ikke blog eller er på instergram, jeg holder af at læse 5 måske 6 forskellige blogs.
  Syntes det er hyggeligt at se og hører om hvorledes andre lever. Ved godt det ikke er alt der kommer der på men syntes når man følger med er det lidt som man kender mennesket bag.
  Får tit en ide til et måltid jeg må prøve eller blomster jeg syntes om, en bog at læse.
  Så jeg holder af blog.

  Like

 7. Åh, jeg håber sandelig du fortsætter med dine blog indlæg. Jeg læser dem altid og nyder netop teksten. Du er så god til at skrive.

  Like

 8. For mig er det at Bloggen en slags dagbog, nok især for min egen skyld. At der så er nogle der kigger med og lægger en kommentar er jeg super glad for. Jeg har en instagram profil og husker en gang imellem at lægge et billede op, men det kan på ingen måde erstatte Bloggen. Jeg følger også en del på IG og nyder billederne, men det er da sjovere og mehet mere inspirerende at læse med på forskellige Bloggen.
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  Like

 9. Jamen, jeg kan da bare ikke være mere enig!! Siger hende der har lagt sin blog i dvale og scrollet løs på Instagram. IG er bare nemmere og hurtigere, men det bærer det så også præg af i længden. Af den grund forsøgte jeg at erstatte min blog, med en fb gruppe (samme navn som bloggen), netop for at kunne bidrage med lidt personlig tekst. Også dette er nemmere og hurtigere en bloggen, men giver mig stadig ikke helt det samme, som i de “gode gamle” blogdage. Men alt er jo en prioritering, så jeg overvejer fortsat om jeg vil gøre det ene eller det andet.
  Nu skal jeg lige ud og redde en kage der er faldet sammen på midten, inden der kommer gæster. Måske jeg pludselig kommer i tanke om noget mere, jeg vil bidrage med til emnet.
  Iøvrigt så jeg dit blogindlæg, fordi du også lægger det på fb. Ellers var det helt forbigået min næse. 🤪
  Haveknus fra fru friis

  Like

  1. Kagen bliver garanteret god, selvom den er faldet sammen på midten -bare giv den lidt ekstra pynt, så er der ingen, der lægger mærke til det 🙂
   Jeg lægger altid mine blogindlæg på fb. På min egen side og i de relevante grupper, jeg er med i.
   De lette sociale medier som IG og især fb er glimrende til at promovere blogindlæg. Men jeg synes ikke, de kan stå alene. Det er bloggen, der er ‘varen’, man promoverer på SoMe, og en reklame uden en vare? Tja…
   Kaffepause på arbejdet knus, Karen 🙂

   Like

 10. Lige et indlæg for mig. Jeg er meget træt af, at alle vores gode bloggere er endt på IG, jeg er der, men det interesserer mig ikke, og jeg lægger meget sjældent billeder op. Jeg føler, jeg har mistet gode venskaber på grund af IG, så mine overvejelser går på at stoppe med at blogge, for jeg savner nu alle de gamle, som sidder der med deres flotte billeder. Men det er jo meget nemmere end at blogge.
  KH Lisbeth

  Liked by 1 person

  1. Jeg ved ikke, om det er nemmere, men det er mere overfladisk efter min mening. Jeg tror ikke, du har mistet venskaberne, for de folk, du er venner med, er der stadig. De undrer sig nok bare over, hvor du bliver af 😀 Det er en af grundene til, at jeg tager den daglige duk-duk runde.
   Kh, Karen

   Like

   1. Ja det er mere overfladisk. Og selvfølgelig har jeg ikke mistet vennerne, men jeg har mistet den nok så vigtige kontakt, det er et savn. Det er vel ok, at man ikke orker at blogge længere, men derfor kunne man jo godt kigge ind bare en gang i mellem.

    Like

 11. Jeg blev lokket af konen til at oprette en profil på Instagram men bruger det så at sige aldrig
  År og dag siden jeg har uploaded noget
  Konen er svedt med de europæiske Kongehuse og æder alt hvad de sætter på
  Ja ja hver sin fornøjelse
  Jeg er også træt af LinkedIn

  Like

 12. Enig, Karen!
  Jeg er ikke engang på Instagram, så jeg har simpelthen ingen chance for at blive kendt bredt derude. Jeg vil naturligvis gerne have kontakt med mange, men prisen kan blive for stor, synes jeg, så jeg lever fint med det. Småt og godt. Og gerne med tekst til, tak.
  Jeg HAR overvejet, om jeg skulle sætte mig ind i IG-verdenen, men det der med flødeskumsbilleder, det tror jeg simpelthen ikke, jeg orker at bruge tid på. Jeg har jo et liv – IRL – der skal passes.
  Jeg vil derfor gerne søge optagelse i gruppen af ‘de sidste bloggere i Europa’.
  Kh Lisbeth

  Like

 13. Jeg har det præcis som du med Instagram. Jeg bliver bare aldrig for alvor fan. Jeg er der også, men lægger færre billeder, end du gør. Jeg får det ligesom bare ikke gjort. Og når jeg poster et billede på IG, føler jeg slet ikke den samme tilfredsstillelse som når jeg udgiver et blogindlæg. Jeg får sjældent kommenteret på IG, for det forekommer mig at være lidt besværligt.
  I øvrigt oplevede jeg forleden noget lidt sjovt på IG. Jeg plejer at poste billeder der er teknisk ok, men for nogle dage siden, postede jeg et billede af Asta som ligger i en kurv der er beregnet til tæpper – ikke til hunde.. Det var et teknisk elendigt billede. Der var intet perfekt over det, men jeg fik 100 flere likes end jeg ellers får for tiden. Så måske er der flere derude der hellere vil have en historie end et perfekt billede 🙂
  Kh Nana

  Like

  1. Det var nu sådan et sødt billede. Og der er jo også billeder, der fortæller en historie. Dem kan jeg godt lide. Det er heller ikke flimmer. Jeg tror, Asta kunne blive en stor instagram profil 🙂
   Forfatteren Kate Morton finder også de skønneste billeder af steder, der har inspireret hende. Det er heller ikke flimmer.
   Men et velskrevet blogindlæg – også et med kun lidt tekst – er det, jeg foretrækker. Jeg læser dine, hvis du læser mine 😀 Så kan vi blive ‘de sidste bloggere i Europa’
   Kh, Karen

   Liked by 1 person

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: