Plantemarked

I går var jeg til plantemarked i Haldum arrangeret af Haveselskabets afdeling i Hinnerup.

Hvert forår og efterår er der plantemarkeder rigtig mange steder. Både i regi af Haveselskabet og i andre sammenhænge. Jeg har længe haft lyst til at besøge et plantemarked, men ikke det store inde i Aarhus. For mange mennesker og for få parkeringspladser.

Det i Haldum i går lå et kvarters kørsel hjemmefra, og der var masser af plads at parkere på. Ja, en enkelt valgte at parkere lige i indkørslen til den del af græsmarken, der var udnævnt til parkeringsplads. Sådan fik hun spærret en 8-10 biler inde. Genialt. Men selvom man er glad for planter, behøver man jo ikke at være nogen Einstein…

Der var masser af gode, sunde planter på plantemarkedet, og der var et righoldigt udvalg fordelt på mange boder.

Flere steder så jeg planteskiltene holdt fast med en gaffel – det var en lidt sød ide.

Jeg kom tidligt, mens udvalget var stort,

og fik da også lidt med hjem: løvehale (den er der planer med), flere violfrøstjerner (som man altså ikke kan få for mange af) og et par flotte geranier med tofarvede blade og små, mørke blomster.

Det blev også til en bakke nye, små kålplanter. Der stod ellers en 20 stykker klar til udplantning i vores drivhus, men så kom der en lille terrorist af en kålgnavende mus forbi…

Markedet blev holdt på Vittenvej i en meget flot have. Stor, velanlagt og med mange spændende stauder, buske og træer. Jeg forsøgte at finde ejeren for at sige tak for gæstfriheden, men det lykkedes mig ikke. Skulle du kende hende, må du meget gerne give min hilsen videre og sige tak for et godt initiativ, et godt marked og en dejlig havevandring i det bløde, disede majvejr.

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Plantemarked”

 1. Det er faktisk ikke så svært at finde p-pladser til plantemarked i Århus længere. Til gengæld svigter sælgerne, og så er der ikke så meget ved det mere. Nej så skulle du prøve plantemarkedet i Kolding, der er det næsten håbløst at finde en p-plads, og man skal gå meeeeeeget langt fra bilen, det går da an, men på tilbagevejen får man godt nok lange arme.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Det er da lidt synd for plantemarkedet i Aarhus. Jeg har sådan en modvilje mod at køre til Aarhus i en weekend, fordi jeg arbejder der hver dag. Og Kolding er endnu længere væk – det skal nok planlægges sammen med min søster, der ikke bor så langt fra Kolding, så kunne det blive en hyggelig udflugt.
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.