Mon nogen har bedt om regn i dag?

Det siges, at man skal passe på, hvad man beder om. For måske får man det. På en lidt anden måde, i en lidt anden form eller på et lidt andet tidspunkt, end man i virkeligheden ønskede. Her på Store Bededag er jeg sikker på, at nogen har brugt lejligheden til at bede stort om regn.

Vi trænger da også til vand, og regnen gør godt for haver og marker. Det behøvede da bare ikke være lige i dag, hvor der faktisk var tid til at få lavet noget af alt det tiltrængte i haven. Det kunne jo have været i går – på en arbejdsdag.

Det går hurtigt lige nu. Nu begynder blomsterhaven mellem bygningerne helt at ligne en have igen.

En våd have. En våd have er dog bedre end en frossen have i maj.

Nu, hvor vinden er gået i vest, og regnen trommer på ruden, tror jeg på, det er slut med frosten i denne omgang. I hvert fald har jeg vovet at plante lidt sommerblomster ud langs drivhuset.

Jeg nåede det lige, før himlen åbnede sig.

Maggie kan ikke lide regnen og gemmer sig ved mine fødder, når vi er ude. Det er første gang, det lille liv har oplevet, at der kommer vådt vand ned fra himlen.

Så er der bedre i kurven tæt op ad Rosie. Jeg tror også, jeg bliver inde nu, varmer nogle hveder og laver en stor kande te til os. Det er heller ikke så ringe endda.

God Store Bededag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Mon nogen har bedt om regn i dag?”

  1. Jeg har snart bedt om regn i mange dage, men de 3 mm der er kommet kunne jeg såmænd godt have undværet så det arbejdende folk kunne komme i haven. Måske lille Maggie har det som Bamse… vand er noget man drikker og bestemt ikke noget der skal falde ned fra himlen.

    Like

Der er lukket for kommentarer.