Et yndigt, lille hjørne

Når man er på havebesøg, starter man som regel med at kigge. Så begynder man at se, og til sidst tænker man over, om – og hvordan – man kan bruge det, man ser, i en eller anden form derhjemme.

Det sidste fra besøget i Claus Dalbys have i lørdags handler om et lille hjørne af haven, der talte til min ‘kan jeg bruge det, derhjemme’ hjerne. Det var et rigtigt tøsehjørne, jeg slet ikke kunne stå for. Let og lyserød romantik for fuld udblæsning.Et lille hjørne er overkommeligt. Et lille hjørne kan have stor effekt, og det er til at komme til. Både arbejdsmæssigt og økonomisk. Og i et lille hjørne kan man eksperimentere og prøve nogle ideer af.

Men lad mig lige vise lidt fra tøsehjørnet, for  åh… for et dejligt hjørne det var. Det fine løv på de små træer – spinkelt, let og… lyserødt.

Potterne med lyserøde tulipaner i mange nuancer omgivet af lyserød forglemmigej.

Det var bare så yndigt det hele.

Den lette, romantiske stemning vil jeg gerne prøve at skabe omkring indgangen til B&B’en, når nattefrosten holder op med at hjemsøge Skivholme – igen i nat kom der tyk rim i engen.

Men om der er frost eller ej, kan et træ som det her ikke lide at leve i den evige vind i vores kølige og åbne landskab. Det går bedre inde i Aarhus, hvor man er så tæt på vandet og kan finde hjørner med læ.

Jeg må derfor finde på noget andet end et lille, lyserødt træ. Men der kommer lyserødt, gør der. For det er nu engang den mest romantiske farve, der findes. Lyserødt sammen med sølvgråt løv tror jeg, det skal være. Det brugte jeg også sidste år.

I år skal der simpelthen bare mere til. Claus Dalbys princip er én slags plante i hver potte. For at man kan flytte omkring på dem og udskifte efter behov. Ret logisk, når man tænker over det…

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Et yndigt, lille hjørne”

 1. Tak for tre dejlige indlæg med smukke billeder fra jeres haveoplevlse hos CD.
  Ja lyserødt er så romantisk, og det passer da lige i stilen ved jeres BB, med lavloftede romantiske “stuer” .
  Jeg syntes det er fedt både med en slags blomster i en krukke, men også når man blander flere slags i samme krukke. Men det afhænger selvfølgelig også af krukken, og hvor mange man vil ha.
  Jeg glæder mig til at se dit romantiske tøse hjørne ❤
  Vi havde ingen frost i nat, første nat i mange uger:-)))) måske kartoflerne sætter i gang igen….
  Ha en dejlig dag
  Solskindshilsner og knus fra Anette

  Like

  1. Selv tak, Anette. Det er dejligt at dele, når der er nogen, der har lyst til at læse med. Det er der heldigvis 🙂 Vi havde frost i nat, og det nåede helt op i haven. De sidste nætter har det holdt sig nede i engen, hvor der altid er køligere. Jeg håber, det snart er slut, for vi kan ikke være i stuen for squashplanter, chiliplanter og tomatplanter… Jeg huske bare et år, hvor vi også havde frost i engen den 4. juni… håber, det ikke gentager sig.
   Jeg krydser for dine kartofler 🙂
   Knus, Karen

   Like

 2. Det var dog et overdådigt hjørne – og det bliver yndigt foran B&B’en.
  Jeg kan godt lide din indledning med at kikke – se – tænke, for det er netop sådan det er :-))))
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Det er nemlig rigtigt – for at lære at se, må man kigge, synger Peter AG i Lav sol over Aarhus 🙂 Nu vil jeg gerne snart af med den nattefrost. Men tænk lige på sidste år – der var hedebølgen i gang fra begyndelsen af maj. Det var heller ikke godt…
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: