Målepinde i maj

Maj er farvernes måned. Den sidste forårsmåned og den mest strålende. Maj er den måned, hvor der sker allermest i naturen og i haven. Maj er den måned, man ville ønske varede mindst tre måneder.

Fra de ikke så helt ualmindelige, vinterlige byger her i starten af maj, de blomstrende rapsmarker, de gule mælkebøttemarker og de blomstrende frugttræer.

Til slutningen af måneden, hvor maj glider lige så stille ind i sommeren.

Rododendron, syrener og azalea blomstrer om kap.

Prydløgene blomstrer, og kastanjen står med lys.

I maj er alt igen grønt – der dufter lysegrønt af græs – og i maj kan man begynde at gå med bare tæer. Det første slæt græs høstes i maj, og græsset vokser igen  med lynets hast.

Maj er som en sang, og man skylder sig selv af og til at se bort fra ukrudt og andet gøgl og bare huske at kigge hele tiden, at være opmærksom og nyde festfyrværkeriet. For ligesom med andet festfyrværkeri er det jo sådan, at kigger man væk et øjeblik, er det overstået.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Målepinde i maj”

 1. Maj er en eventyrlig måned og dine billeder er skønne.
  Men jeg kunne nu ikke lade være at grine, for mens jeg læste, fik vi en ordentlig omgang hagl oven i blæsten. Men skønt er/bliver det 🙂
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Det er de der ‘vinterlige’ byger. De er ikke så usædvanlige endda, men jeg synes, det trækker i langdrag med dem. Jeg vil gerne have bare tæer i sandaler og ikke sokker og støvler .-)
   Kh, Karen

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.