Vinterlige byger og blomstrende raps

Husbonden og Rosie kom ind fra aftentur med sne i pelsen. I maj. Det er usædvanligt og ikke ligefrem charmerende, men det er langt fra første gang, det sker. Jeg kan huske flere gange at have set magnolieblomster i snevejr tilbage i firserne. Og husker iskolde fingre på cykelstyret helt tilbage i læseferierne i 70’erne.

Men rapsen blomstrer, selvom der er hagl i bygerne.

Og den skal nok blomstre længe nok til, at det bliver så godt vejr, at bierne kommer ud og går på arbejde.

Måske i dag? Det ser smukt ud derude, og rimen er ved at smelte i engen. Herinde i varmen bliver der bagt.

Der kommer gæster i B&B’en nu, så fryseren skal fyldes med hjemmebagte morgenmadsboller. Ølboller, hvide boller med spelt (opskrift følger en af dagene) og boller med chiafrø, solsikkekerner og hørfrø.

Der kan Brugsens bake-off altså ikke følge med, siger jeg bare.

Når jeg er færdig, og køkkenet er ryddet op, skal jeg ud og fjerne lidt ukrudt og plante om i drivhuset. Om en times tid har foråret nemlig forhåbentlig vundet over vinteren for i dag, og holder vejret smukt, skal jeg også en tur op til Borum Eshøj for at fotografere den smukke rapsmark i solskin.

For solskin på gule rapsmarker er et fortryllende syn i maj. Rapsmarker med vinterlige byger er kolde – men slet ikke så grimme endda.

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Vinterlige byger og blomstrende raps”

  1. Ser dejligt ud med alt det du har bagt, og jeg glæder mig altid over syntet af de blomsterne raps og gule mælkebøtter . De lyser så smukt op.

    Like

Der er lukket for kommentarer.