Jeg har aldrig været god til at regne

Jeg har aldrig været god til at regne. Jeg kunne læse en gang i løbet af første klasse. I anden klasse, da vi boede i USA, lærte jeg også at læse engelsk. Sidste år, da vi var i USA, besøgte vi det sted, hvor jeg havde boet en gang.

Vi gik rundt i kvarteret, snakkede lidt med folk og fik nyt om nogle af de mennesker, der havde boet der dengang. Vi gik igennem skolegården på vej hen til bussen tilbage til San Francisco. Det hele lignede sig selv.

Og der lærte jeg altså at læse engelsk også. Det var da nemt nok. Men at regne? Det gik det aldrig godt med. Hverken her eller der. Når mine klassekammerater stod i kø ved katederet for at få rettet opgaver og fik guldstjerner klistret i deres fejlfri regnehæfter af regnelæreren, sad jeg med mine lægge-sammen stykker og viskede hul i papiret med viskelæderet – frustreret og på grådens rand.

Det blev først godt med mig og tal, da Excel blev opfundet. Men dage og uger og måneder skal man også regne ud en gang imellem – uden Excel. Og vi har regnet forkert mht hvalpens otte ugers fødselsdag.

Det bliver altså først i næste uge, der kommer hvalpe-spam. For der bliver hun de otte uger, man skal være for at flytte hjemmefra som hvalp.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Jeg har aldrig været god til at regne”

 1. Der ligner vi hinanden.
  🙂 Jeg kunne læse, inden jeg begyndte i skolen. Og til nysproglig studentereksamen bestod jeg mundtlig matematik med ordene. Det var ikke så godt, men jeg vil ikke lade en sproglig dumpe på matematik. Jeg havde lært en formel udenad, men da de bad mig om at bruge den på et eksempel, stod jeg 100% af. De hjalp mig på alle måder, men ikke et ord kunne jeg sige.
  (Jeg ææælsker Excel og bruger det til alt.)
  Ok… vi strækker forventningens glæde en uge mere 😉 men godt nok synd for jer.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Og der ligner vi også hinanden. Jeg havde også lært en formel udenad – men endnu bedre, havde jeg ord til andet skrevet forklaringen på formlen ned og lært den udenad også. Med lidt skuespiltalent skaffede jeg mig et ni-tal. Vores lærer, der ikke var helt almindelig, sagde bagefter, at jeg havde taget røven på ham, og at han derfor måtte tage mig på røven. Den slags grinede vi af i 1977 – fedt ordspil – nu ville den stakkels mand, der længe har hvilet i sin grav, være blevet fyret, og ‘offeret’ ville have skrevet en bog om sine traumer 😀
   Kh, Karen

   Like

 2. Tal er også ren volapyk for mig så du er ikke alene. Til gengæld kan vi så meget andet så det går jo nok. Glæder mig til hvalpe spam

  Like

  1. Selvfølgelig går det, og selvfølgelig kan vi da det – men det var da lidt fjollet at ringe ud for at høre, hvornår vi skulle komme og så få at vide, at den først bliver 8 uger i næste uge 😀

   Like

 3. Du behøver ikke at kunne at regne
  Bare du kan regne den ud, sagde min nu afdøde Svigerfar som var underviser i Dansk og Matematik
  God Torsdagsdag til alle i og omkring Skivholme

  Like

Der er lukket for kommentarer.