Om at skrue ned for blusset

De sidste femten år har jeg kørt på for fuld kraft hele sommerhalvåret, og når vi er nået til september, har jeg næsten kunnet vrides. Stresset, træt og fuldstændigt tømt for energi.

I år har vi gjort noget ved det. B&B’en er fjernet fra Hotels.com og fra Airbnb.

Det betyder færre gæster og dermed også færre penge. Men når man er kommet til et punkt, hvor man får hjertebanken – og ikke på den gode måde – når man tænker på sommer og på, hvordan man skal nå det hele, er det på tide at skrue ned for blusset.

Vi lukker ikke. Vi vil stadig gerne have gæster. Bare ikke så mange. Jeg har lukket af for de portaler, hvor der er en kalender, der skal passes, nyhedsbreve, der skal læses og følges op på, administration og forpligtelse til at tage enhver ind, som booker på en ledig dato – også selvom vi måske lige var ved at planlægge en weekendtur og bare ikke havde fået dagene blokeret i portalens kalender endnu.

Nu kan jeg selv bestemme. Det koster lidt selv at kunne bestemme. Men B&B’en har aldrig været en stor indtægtskilde. Det har den aldrig været stor nok til at være, og jeg har altid haft et arbejde også.

Derfor har jeg skøjtet rundt og forsøgt at gøre det hele på den halve tid, hele tiden haft noget kørende i hovedet i stil med ‘hvis jeg bliver færdig med det her, kan jeg lige nå at gøre det her og måske lige begynde på det her, før jeg kører ind på arbejde, hvor jeg vil se, om jeg kan køre lidt før for at kunne nå…’ Den slags ræs går ikke i længden.

Derfor bliver det en mere afslappet B&B sæson i år. Vi er ikke så lette at finde længere – er kun med på Net-bb.dk og på Bed and Breakfast guiden. Nu kan jeg lægge det luft ind, som jeg har brug for, hvis jeg også om 10 år skal kunne kalde mig selv for B&B-mutter. Og det vil jeg gerne kunne, for det er ret hyggeligt – når ellers man kan få det til at hænge sammen.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

18 kommentarer til “Om at skrue ned for blusset”

 1. Kære Karen
  Du er en klog kone. Det er godt at stoppe op og justere forventninger, drømme og kræfter FØR det ender galt.
  Jeg har lige kasseret mange af mine frølinger. Jeg magter ikke at nusse om dem, prikle osv, når haven uventet skal forårsvandes, fordi det er så tørt, og fordi jeg skal erstatte en del, der viser sig at være gået ud efter hede og tørke (+ en fejlleverance). Jeg kunne strengt taget godt nå det hele, men jeg vil ikke, for så vigtigt er det heller ikke, og jeg kunne mærke, at det ikke var sjovt. Lille skala i forhold til din B&B, men jeg har det godt med det, efter at beslutningen er taget.
  Jeg tror, du bliver rigtig glad for DIN beslutning. Nu får I jo også en lille hvalp der skal være tid til.
  Er det mon ikke i dag I skal hente den?
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Hvor kan jeg godt forstå, at du ikke nusser om alle frølingerne. Jeg har tidligere priklet de små, lidt sølle kålplanter og nusset om dem, og de er aldrig blevet til det, de burde. Så i år har jeg kun priklet de gode. Ligesådan med tomatplanterne. Der er grænser for plads og formåen.
   Vi havde taget fejl mht Maggies otte ugers fødseldag, så det er først i næste uge, der kommer billeder 🙂
   Kh, Karen

   Like

 2. Du er sgu ikke en svækling, men en stærk viljefast dame i min optik og jeg kan så godt forstå dig. Kender til de store brød der skal bages og så skal vi også lige have det og det med, osv 😊. Ønsker jer så en fantastisk sommertur i år 😘, kh Margit

  Like

 3. Det blev jeg ked af at høre, sådan noget stress er slet ikke rart. Men hvor bliver jeg glad for at høre du/i har taget beslutningen om at drosle ned. Det bliver godt at kunne mærke dig selv igen, på den gode måde igen.
  Må i få en god sommer derude midt i den Danske-Skivholme- idyl, med rislende vandløb, smukke “bjerge” og store træer!
  Knus Anette

  Like

  1. Nej, det er træls med stress, og det gælder om at gøre noget ved det med det, når ma opdager det. Smuk beskrivelse af Skivholme, Anette – her er altså også dejligt. Det er der også hos dig, og jeg håber, du får en god sommer, hvor du kan nyde det hele i fulde drag.
   Knus, Karen

   Like

 4. Det lyder klogt, Karen! Og det må være det – og måske andet – du refererede til da du lagde en kommentar til mit forrige indlæg om at slå store brød op 🙂 Det er mærkeligt at man sådan kan bevæge sig ned ad en vej som ikke er rar for én – og blive ved med at gå i den retning. Det er sværere end som så at skifte retning. Godt at du gør det! Og sikke en skøn sommer I skal have …
  Kh Nana

  Like

  1. Det var netop det, jeg tænkte på, da jeg skrev til dig i går. Jeg havde lige slettet min airbnb profil og skrevet til hotels.com, så det var øverst i tankerne. Men vi har nu startet mange store projekter op, som vi senere har været nødt til at drosle ned. Bierne, som Per fik allergi overfor, kvægavl i større stil m.m. Det hele er ved at finde et mere fornuftigt leje.
   Men det er det med, at man ikke må give op. Det er taberagtigt, synes man. Men det er nødvendigt en gang i mellem.
   Kh, Karen

   Liked by 1 person

 5. Rigtig god beslutning, man skal holde sig til det der gør en glad, i bedste Marie Kondo stil
  Håber du får en dejlig fredfyldt sommer, med indlagt nydelse

  Like

 6. Yep Karen, har tit og ofte spekuleret over hvordan du kunne overkomme det hele
  Kontorjob, B&B, Skribent, og en hel bunke masse mere
  Og det skulle jo nødig ende med at du ender med alle fire i vejret eller er tilkoblet en masse Slanger
  God Beslutning
  God Onsdagsdag til Dig og Bondemanden

  Like

Der er lukket for kommentarer.