Tanker om at få vores nye hvalp

Anden påskedag var vi på hvalpebesøg.

Vi har endnu ikke valgt, hvilken en af hvalpene der skal være vores. De er stadig så ens babyagtige – og så søde og bløde. Om små 14 dage har de fået meget mere personlighed, og så skal der vælges. Vi får igen hvalp i huset.

Det bliver dejligt og sjovt, men helt sikkert også hårdt. For lad mig bare være ærlig: En voksen hund er bare bedre selskab.

Det er ligesom med babyer. De er da kære, men – indrøm det bare – ret besværlige. Og de fatter ikke ret meget i ret lang tid. Var det ikke for yngelplejeinstinktet, ville menneskeracen være uddød sådan omkring lige efter Adam og Evas første barn blev født. Men heldigvis har vi det instinkt, og det er så stærkt, at det sagtens rækker til hundehvalpe og kattekillinger også.

Den første tid med hvalp betyder op flere gange om natten til små tisseture ud i haven. Det betyder, at alle døre, skuffer og skabe skal holdes lukkede. Det betyder, at man ikke skal lade en sko stå på gulvet – eller have de gamle aviser i en stak på hylden. Det betyder også et ekstremt forbrug af køkkenruller i flere uger…

Det betyder, at man skal skifte tøj til ‘hvalpetøj’, så snart man kommer hjem. Tøjet skal kunne tåle tænder og små klør.

Og i løbet af ganske kort tid når man at blive dødtræt af at høre sig selv sige NEJ! og Dygtiiiiig!

Og nu, hvor vi har skønne Rosie, betyder det også, at der skal meget opmærksomhed på, at hun også får sine behov for voksenture og ro i stuen dækket, så hun får lidt fred for den lille.

For nok skal hun hjælpe og være rollemodel, men hun har vel også krav på fred og Rosie-tid.

Resultatet af anstrengelserne er dog det hele værd.

Den lille hvalp bliver til en stor hvalp, der bliver til en voksen, lærer uendeligt meget og bliver den bedste ven, man kan drømme om. En lille makker, både i hus og have og med ‘far’ på jagt. En dag er det måske den lille ny, der er den gamle hund, der skal hjælpe med at opdrage en ny hvalp? Livets gang: Man starter som lille…

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Tanker om at få vores nye hvalp”

 1. Åh, ja, en voksen hund som man har en god kontakt med, er bare den allerbedste ven man kan tænke sig. Som ung var jeg helt ude af mig selv af glæde når jeg fik en hvalp, og jeg bliver da stadig glad for en lille ny, men jeg kan sagtens genkende det du beskriver. En hvalp ER også besværlig, og man kender den jo ikke som man kender en ældre hund. Men hold nu op hvor ser de søde ud de små, bløde hvalpe. Jeg kan faktisk mærke duften af hvalp i min næse når jeg ser dem 🙂
  Kh Nana

  Like

 2. Den kan jeg synge med på
  Tree
  Trettende Dec fik vi en otte ugers Foxie hvalp.på 24/7 hårdt men dejlig alligevel
  En voksen er dog nemmere
  God Onsdagsdag
  Hansi

  Like

Der er lukket for kommentarer.