En brugt påskeferie med godt og ondt

En brugt ferie er det, vi står tilbage med i dag. Hverdag igen – aviser, arbejde og lige knapt så godt vejr. Det blæser en del derude, og den tørre jord hvirvler op som støvhekse på de nysåede marker omkring os.

Vi trænger til vand.

Det har været det skønneste vejr hele påsken, og vi har nået rigtig meget. Kæmpet mod skvalderkål i højbedet ved tørrestativet – og fået dækket af med ukrudtsdug og flis langs bedet.

Været på udflugt til Mariager

og på familiebesøg. Og så har vi besøgt hvalpene. En af dem bliver vores lige i begyndelsen af maj.

Så her har alt været idyl. Ude i verden har det til gengæld været en grusom påske, hvor ondskaben har haft frit spil. Det ligger som en tung dyne over os alle sammen og giver os næsten dårlig samvittighed over at have haft en dejlig påske.

Det burde det bare ikke – vi har lov til at have dejlige påsker. Det har alle, der gerne vil fejre påsken lov til. Påskedag, hvor man fejrer, at Jesus stod op af graven, er en festdag i hele den kristne verden. Og så blev så mange lagt i graven den dag. At det netop var påskedag understreger det forfærdelige, og det vidste de sataner godt.

Hvad kan man sige eller gøre?

Jeg håber, du også har haft en dejlig påske – på trods af verdens ondskab.

God tirsdag efter påske.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “En brugt påskeferie med godt og ondt”

 1. Jeg er i chok over verdens grusomhed. Syntes vi lige som er bombet tilbage til 40’erne.
  Fatter det virkelig ikke. Men det gør jeg aldrig når ondskab og terror er indblandet.
  Ja tak ellers den bedste påske ever på det personlige plan.
  Smukt vejr og masser af familiehygge.

  Masser af klem
  Charlotte

  Like

 2. Ja jeg har haft en god påske, men sådanne begivenheder giver mange tanker, hvor er det trist, at nogle mennesker i verden skal være så onde.
  Kh Lisbeth

  Like

Der er lukket for kommentarer.