En julegave til påske

Onsdag kørte vi en tur til Mariager. Ud til Blomsten & Krukken for at hente min julegave.

En stor støbejernskrukke. Den helt klassiske model.

Jeg havde fået et gavekort til Blomsten & Krukken i julegave af husbonden, men af den ene eller anden grund blev det først nu, der blev tid til at hente gaven. Det gjorde nu ikke noget, for forårslandskabet var smukt at køre igennem, Mariager strålede i solskinnet, og vi fik burgers på dineren i Memphis Mansion i Randers på vejen. En rigtig påskeferieudflugt.

Vel hjemme igen er krukken plantet til med en buksbomkegle, der har stået i en anden potte et par år, og som nu har fået lidt mere kurfyrstelige forhold.

Jeg er ret vild med de støbejernskrukker. De holder nærmest evigt, og de bliver kun smukkere med tiden, når de ruster lidt.

Den lille fugl på grenen er også fra Blomsten & Krukken. I det hele taget er jeg ret vild med rust i haven – bare det ikke er rust på roserne.

I dag vil jeg beskære roserne inde i haven, og så er det tid til at se på at få højbedene gjort klar til plantning. Der skal luges, og der skal laves jordforbedring, inden vi sår og planter i dem. Det er min plan for Langfredag, den sørgelige dag i påsken.

For jeg må indrømme, jeg er lidt af en kylling. Jeg kan slet ikke bære at gå i kirke Langfredag. Det er alt, alt for sørgeligt. Man skulle vel kunne tage det sure med det søde, men nej. Det svarer vel lidt til at holde sig for øjnene, når man ser en uhyggelig film. Jeg venter med kirke til påskesøndag, der er en rigtig festdag.  Springer det uhyggelige over og går lige til den gode slutning. I dag går jeg i haven.

Den trænger nu også til at få lidt udelt opmærksomhed…

God Langfredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “En julegave til påske”

  1. Tænk, jeg har det på samme måde med langfredag, Karen! Søren er gået i kirke, og jeg følte mig som en værre slapsvans at jeg ikke gik med. Jeg er glad for at høre at jeg ikke er den eneste der har det sådan! Jeg ønsker dig en smuk dag i haven!
    Kh Nana

    Like

Der er lukket for kommentarer.