Hurtig påskepynt med ahorn og æg

På trods af nattefrosten springer de store ahorn omkring huset snart ud. Knopperne udvikler sig dag for dag i sollyset, og trætoppene er helt uldne af de tusinder af knopper.

I hegnet langs græsmarken står der enkelte yngre ahorn, hvor grenene når ned, så jeg kan nå dem. Ahorn selvsår helt vildt, så vi har dem alle vegne og i alle størrelser fra 5 centimeter små ukrudter i bedene til over 20 meter høje træer omkring huset. Snart springer de ud med de dejligste forårsgrønne blade og blomster.

Jeg har hentet et bundt pænt lange grene ind, sat dem i en tung vase, så de ikke vælter, og hængt nogle af de fine porcelænsæg på grenene.

Det er hurtig og nem pynt frisk fra naturen – og så er sådan en stor buket grene ret flot og skulpturel. Med sådan en behøver man ikke meget andet påskepynt i stuen. Nu står grenene og folder deres blomster og blade ud.

Det får mig til at tænke på, at inden længe lukker bladtaget sig helt over skovhaven, så fuglesangen giver ekstra genlyd under bladkuplerne, mens jeg luger små ahorn op i bedene. Det varer virkelig ikke længe, og det er så dejligt.

Men indtil da er det hyggeligt med grene, der springer ud inde i stuen.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

One thought on “Hurtig påskepynt med ahorn og æg”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: