Hvordan man spænder ben for sig selv…

Man har så mange planer. Listen er ikke skrevet endnu, og derfor kører ideer og planer rundt i hovedet ganske ustruktureret – og ret ukonstruktivt. De der poser med frø – de skal jo sås nu, ikke?

Der står ‘ude i april’ på dem. Nogle af dem vil jeg så i drivhuset. Jeg har bare ikke mere så- og priklemuld. Det skal købes. Nej – må hellere vente et par dage, til den her periode med nattefrost er ovre… Andre har sået, og de viser på Instagram, hvordan de dækker til med metervis af fiberdug – som jeg heller ikke har mere af.

Jeg skal altså have købt så- og priklejord. Og når jeg er ved det, kan jeg ligesågodt købe plantesække med det samme. Jeg skal bare lige have tømt bilen for de to store poser med aviser først. Så der er plads til plantesækkene i bagagerummet.

Derfor skal jeg lige over Herskind til papircontaineren på vejen ind – og mens jeg er der, kan jeg ligeså godt tage flasker med i Brugsen – og vi mangler også gær. Jeg skal lige have lagt noget dej… der mangler morgenbrød – hvordan ser det egentlig ud med rugbrød?

Nåja – Rosie skal jo også lige luftes, og på vejen ud kan vi lige vande krukkerne, og se lidt på blomsterne.

Pyha. Det er lige sådan, man spænder ben for sig selv. Punkt 1 – at få sået de frø – bliver udskudt igen og igen, når det bliver et led i en lang kæde.

Nu vil jeg gå ned i køkkenet og lave en liste, inden jeg skal afsted på arbejde.

En prioriteret liste. Det er den eneste måde, jeg når det hele uden at løbe i cirkler om mig selv – og komme til at spænde ben for mig selv i processen.

Det var nemmere, hvis tingene kom af sig selv ligesom de grupper af påskeliljer, man ser hist og her i grøftekanter og på skrænter. Sået af en fugl en dag – ganske tilfældigt og altid smukt.

Sådan er det bare ikke, så frem med papir og blyant og få lavet den liste… Jeg skal bare lige finde en kuglepen, der virker først.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Hvordan man spænder ben for sig selv…”

  1. når man hae en læderet skulder, slipper man for alle spekulationerne . Pas på med at være gmail.comalt for flittig, det hævner sig om 30 år 🙂

    Like

  2. Ha ha Karen, det er også lige mig på kornet, når jeg mærker at det bliver for slemt oppe i mit hovedet, så finder jeg papiret frem og skriver ned, så for jeg ro i hjernen 🤓. Vi vil jo gerne det hele, har så mange planer og drømme, gad vide om der kommer en dag hvor man tænker, hvad skal jeg nu give mig til 😬😂😘

    Like

Der er lukket for kommentarer.