Forårsfornemmelser i skovhaven

Når Rosie og jeg kommer hjem efter markturen, skal vi altid lige en lille tur rundt i haven og se, hvad der er sket siden i går. Og selvom det blæser, er der stille i skovhaven. Der er læ fra skrænten, vinden føles ikke så meget dernede, og skrænten dæmper også lyden af suset.

Det blomstrer i skovhaven. Krokus, påskeklokker, små påskeliljer og primula.

Men også små martsvioler har slået sig ned hist og her.

De og de vilde anemoner, der kravler ned fra skrænten, er velkomne. De første vilde anemoner er ved at springe ud.

Og i bedet ved spejlbassinet er mørkere anemoneblade begyndt at kigge frem.

Det er de svovlgule anemoner, jeg fik af Rita – Blomstertøsen, da jeg besøgte hende sidste år i maj. Dem glæder jeg mig til at se. De er plantet rundt om spejlbassinet og kommer med tiden til at danne en lysegul glorie. Mon de blomstrer i år? Jeg tror det, for de domesticerede anemoner – de gule og de fyldte – kommer altid senere end de vilde.

Jeg glæder mig til det her syn, som vi ser hvert år i  april.

Hvor er der meget skønt nu, og hvor er der meget skønt at se frem til. Det er Rosie og jeg helt enige om, når vi går vores kombiture i mark og have.

Men en af os vil gerne vide, om ikke jeg er ved at være klar til at gå igen i stedet for at sidde på knæ og fotografere blomster??

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Forårsfornemmelser i skovhaven”

  1. Præcis. Hun er tålmodig. I starten ville hun ikke fotograferes, men nu har hun vænnet sig til det, og har man kameraet i hånden og en så dejlig hund i nærheden…. billederne tager næsten sig selv.

   Like

 1. Du har vandret i en nydelig natur og hvitveisen, i Norge heter den det, den er selve symbolet på vår. I Norge er ikke våren dukket opp alle steder enda og snøen ligger fortsatt over landskapet, men hos meg er den her. Jeg satte mine georginer i jorden i går, så nå er det bare å vente på deilige tider.

  God lørdag til deg, Karen

  Like

  1. Det var tidligt med georginerne, men jeres klima er jo også anderledes end vores – både med kulde og varme. Jeg vidste ikke, anemoner hed hvitveise – det er da et rigtig sødt navn.
   God lørdag til dig også, Ingrid.

   Like

Der er lukket for kommentarer.