Vil du med på arbejde?

For tiden fylder det med arbejde en del – også mere end det burde, men sådan er det jo i perioder. Det er derfor, jeg inviterer på besøg på arbejdet i dag – derfor, og så fordi jeg har fået nyt kontor, og det er noget så hyggeligt.

Oppe under skråvæggene, på fjerde etage i en af de gamle, gule universitetsbygninger inde i Aarhus.

De ovale tagruder har jeg altid været ret begejstret for. De er anderledes end det, man normalt ser, og de slipper mere lys ind, end man skulle tro.

Kontoret er lille, men så rigeligt stort nok til mig og mine ting. Især efter jeg fik ryddet op og puttet alting i mærkede kasser. En flytning er en god anledning til at få ryddet grundigt op.

Jeg har god plads til mine planter på kontoret. Billedet på væggen har jeg selv lavet for nogle år siden.

En blanding af maleri, tryk, decoupage og collage. Det var lidt sjovt at lave, for jeg vidste jo ikke om jeg kunne.

På min opslagstavle hænger et kort, jeg fandt i USA. Det morer jeg mig over dagligt.

En del af mit arbejde er nemlig at læse korrektur på videnskabelige artikler. Det skal være i orden, for som alle ved, er grammatik en vigtig ting. Et komma kan redde liv. Se selv – det går frygteligt skidt for de små i den første sætning: Lad os spise børn. Til gengæld går det ret godt i den næste:  Lad os spise, børn.

Det var et sidespring, og dette lille indlæg er en overspringshandling, for jeg har en fuld to-do liste til resten af ugen både ude og hjemme med møder, korrektur, planlægning og en del – gaaab – økonomi.

Men overspringshandlinger er nu meget hyggelige, og de giver energi til at køre videre med næsen i sporet.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Vil du med på arbejde?”

 1. Hvor er det et hyggeligt kontor, Karen, og hvor er det skønt at du HAR et kontor. Jeg synes at rigtigt mange mennesker arbejder i åbne kontorlandskaber, og jeg fatter slet ikke hvordan de kan.
  Og sikke et fint billede. Du er da dygtig 🙂
  God arbejdslyst!
  Kh Nana

  Like

  1. 🙂 Jeg har arbejdet i storkontor, og det er ikke sjovt. Til gengæld lærer man at lukke alt ude, når man skal koncentrere sig. Af og til opdagede jeg, at folk havde stået og talt til mig en tid, før jeg opdagede, at de var der. Men et lille kontor oppe under loftet er dejligt og fredeligt.
   Kh, Karen

   Like

 2. Hvor er det et hyggeligt kontor du har. Og dine grønne fingre og kreative hænder fornægter sig ikke 🙂 God fornøjelse med al grammatikken. kh Jette

  Like

 3. Ja kommaer betyder meget, jeg synes nu, der er meget, hvor der slet ikke bliver læst korrektur, vi finder mange fejl i artikler osv. Flot kontor du har.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Der er fejl alle vegne, og nogle af dem er rigtig sjove, selvom korrektur ville være at foretrække. I går så jeg i Bilka: Skinke med vand i skiver… Hvordan mon den skal skæres? 🙂
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: