Blæst rent

Så blev der godt nok blæst rent. Når det rigtig har blæst, som det gjorde fredag og lørdag, bliver selv luften blæst ren.

Fredag og lørdag bød på storm og voldsomme byger. Søndag dukkede renvasket frem. Det har været en omskiftelig weekend på vejrfronten. På vej hjem fredag blev bilen rusket af vinden, så den bilen gyngede, mens jeg holdt for rødt lys på Viborgvej i Mercedeskrydset.

Samtidig hørte jeg radioavis, hvor de sagde, at nu var blæsten ved at løje af efter formiddagens aflyste færger og lukkede broer. Jeps – i Valby måske. Det er jo som regel Valby, de mener, når de taler om vejret ‘vestpå’ i radioavisen. Herfra min verden går og så videre.

Her var blæsten bestemt ikke løbet tør for kræfter. Det fortsatte hele natten og hele lørdagen med. Vinden buldrede, som om der kørte det ene tog efter det andet forbi. Hagl og sludbyger slog mod ruderne, og det raslede ned med grene fra træerne.  På Skivholmevej ved Borum var der et træ, der væltede ud over vejen lørdag formiddag.

Hos os var det kun de døde grene, der knækkede af. Græsplænen er fuld af grene i alle størrelser. En gren fra et af asketræerne ud mod engen havde boret sig ned i den gennemvåde jord. Godt, man ikke lige havde hovedet der, da det skete…

Men så var der også blæst rent. Luften blev klar, himlen blå og lyset så skarpt som en nyslebet barberkniv.

Smukt at se på og dejligt at hvile ørene efter en weekend med sus og bulder.

Nu er det mandag morgen, stille og frostvejr. Frosten har lagt blomsterne ned derude.

De rejser sig heldigvis igen, når temperaturen stiger. Det er et lille mirakel hver gang.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Blæst rent”

  1. Yep og regn og blæst afløstes at Frost sent Søndag aften her på Sydsælland og der var Rimfrost i græsset her til morgen
    God Mandagsdag til alle i og omkring Skivholme

    Like

Der er lukket for kommentarer.