Sikke en ro, der er blevet

Der er faldet en ro over huset, som vi ikke har kendt længe. Ikke en tom ro, men en stille, god ro.

Rosie tusser stille rundt i huset, og når vi er i nærheden vender hun maven i vejret for at få en kæletur.

På hendes mave kan man se, hvorfra navnet Rosie kommer – hun har faktisk rosa pels på ben, fødder og mave. Det har jeg aldrig set før.

Rosie har fået et hundetæppe ind i stuen, og at komme derind og ligge er for hende, som at komme ind i det allerhelligste. Hun danser hen ad gulvet med kroppen bøjet i et lykkeligt komma, før hun lægger sig med et langt, lykkeligt hundesuk. Ligger der nogen på sofaen, der kan nå hende med et klap er alt perfekt.

Vi kan være i stuen igen. Det har vi ikke kunnet længe, fordi Fie splittede alting ad, hvis hun kom med, og hun kradsede dørkarmene i stykker på et splitsekund, hvis vi gik derind uden hende.

Her i weekenden gør vi rent. Grundigt rent. For der er fodspor efter Fie op i halvanden meters højde. De der ture, hvor køkkenet blev lavet om til en dødsdrom…. Ja, dem savner jeg ikke. Når rengøringen er slut, kan vi vurdere skadernes omfang. Vi får nok brug for en maler til at slibe, spartle og male, så det hele kommer til at se pænt ud igen. Det skal nok gå.

Og Fie? Jo, vi har hørt fra hende. Hun har det godt i det sjællandske. Det er rart at vide, for vores lettelse og glæde over roen ville ikke være det samme, hvis vi troede, Fie havde det skidt.

I aften skal vi sidde i sofaen med en god bog og en kop te, og Rosie skal sove på sit tæppe. Så er vi alle tre glade.

Om få måneder får vi en ny hvalp, og når hun er blevet renlig, skal vi vist have et tæppe mere ind i stuen.

God weekend.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Sikke en ro, der er blevet”

  1. Fie er en hyperaktiv hund,som kræver beskæftigelse hele tiden ,og så igen ,lange gå/snuseture og med Far på jagt er bare ikke nok. det er der nogle Hunde som er indrettet på .Træls men intet at stille op imod, med mindre man har alverdens tid og intet andet at foretage sig end at beskæftige sig med Hunden.Godt at Fie har det godt her ovre på Djævle Øen og at Rosienante nyder tilværelsen i B&B hjemmet
    ønsker jer en vidunderlig Weekend med noget bedre Vejr end her i det Sydsjællandske

    Like

Der er lukket for kommentarer.