Mangelliste

De fleste steder i haven er der egentlig blomster nok. Hvis man da kan få blomster nok. Det er ret svært at få nok her i det tidlige forår/den sene vinter.

Alle de små løg, der lyser op og får haven til at ligne en have – også i februar/marts. De er så vigtige.

Men… når løgene skal lægges i september og oktober, er jorden dækket af stauderne, og det kan være svært at se, hvor der mangler noget. Derfor har jeg været på tur med kameraet i dag.

Jeg har taget billeder af de ‘pæne’ steder, for de billeder er så dejlige at have.

Men jeg har også taget billeder af de steder, hvor der mangler noget. De billeder er måske ikke så pæne, men de er nyttige.

Når vi kommer til den tid, hvor der igen skal lægges forårsløg, kan jeg finde billederne frem og se præcis, hvor det er, der mangler noget.

De små, blå iris kan der sagtens komme flere af hist og her. Vi har altid haft dem i haven, men der blev færre og færre. Nogle af dem er forsvundet, når jeg har lavet om i bedene, og andre er blevet skubbet op af muldvarpe og bare blevet væk. Andre er sikkert gået til af alder, for meget eller for lidt vand og så videre.

Derfor lagde jeg nye i efteråret, og de er kommet alle sammen.

Det var ikke den store opgave, og de var faktisk ret billige. Man får rigtig meget forårsblåt for tyve kroner. Hvorfor har jeg så ikke lagt nogle flere af dem? Godt spørgsmål. Sikkert fordi jeg ikke rigtig syntes, der var plads til dem. Fordi jorden var dækket af stauder…

Mit nye valgsprog skal være: Der er altid plads til en pose løg mere… Og nu har jeg billeder til at vise mig, lige hvor de skal lægges.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

7 kommentarer til “Mangelliste”

 1. Det er et fantastisk mantra du har fået dig Karen.
  Sådan har jeg med så mange andre ting at jeg vist bliver nød til at genforhandle lidt med mig selv.

  Klem og skøn weekend
  Charlotte

  Like

 2. Der er altid plads til en pose løg og en georgine … og måske en enkelt staude mere 🙂
  Jeg sidder netop i disse dage og glæder mig over “grimme” havebilleder jeg tog i foråret og i sommers, for nu kan jeg se hvor solen falder og dermed bedre afgøre hvor nye planter skal sættes. Så smart med billeder!
  De iris er ubetinget yndige!
  Kh Nana

  Like

 3. Jeg fotograferer også, for du har helt ret, det er totalt umuligt at huske, at der under en eller anden vidunderlig sensommerstaude kan mangle løg om foråret. I mange år troede jeg, at jeg kunne huske det, men niks! Selverkendelse og opfindelse af digitalkameraet er en god kombi.
  Det er en ualmindelig smuk himmelblå farve på dine iris. Har du navnet?
  Kh Lisbeth

  Like

Der er lukket for kommentarer.