En fridag en forårsdag i februar

Når lærken slår triller over bakkerne, spætten hakker i træerne ved bækken, og jeg fylder den ene trillebør efter den anden med blade (ja, der er blæst et nyt læs ned fra skrænten…), er det forår.

Også selvom det kun er februar.

Jeg vil slet ikke tænke på sidste års kolde marts med sne og ned til minus 10. Jeg vil bare nyde, at vintergækkerne lyser op i klynger på skrænten.

At påskeklokkerne er foldet ud i al deres pragt.

Også de dejlige selvsåere med det stygge navn, stinkende nyserod.

At de fine, små skilla står i fuldt flor ved den lune sydmur.

Og at det i det hele taget pibler op alle vegne.

Den slags dage har vi altid kaldt ‘falsk forår’. Men de føles helt ægte, og de kommer af og til længe før, man egentlig kan forvente dem.

Mens jeg gik og nød min fridag i haven og tænkte disse umådeligt dybe tanker, rullede der tåge ind fra nordvest, vinden blæste op og hvirvlede bladene omkring. Vinden var hundekold, og februar blev pludselig meget bedre set indefra over kanten på en bog. Omskifteligt vejr? Ja da. Det er jo Danmark.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “En fridag en forårsdag i februar”

 1. Vi har akkurat det samme været som du har hjemme hos meg utenfor Stavanger, sier mannen som er hjemme og pensjonist. Jeg er på jobb helt nord i Norge, i Alta og her er full vinter med snø. Norge er et langt land med mange klimatiske kontraster.

  Like

  1. Norge er sådan et smukt land, Ingrid. Den klare luft med sol på sne er fantastisk dejlig. Jeg har aldrig været i Norge om sommeren, men jeg hører, at hvis vejret er godt, er det rigtig, rigtig godt.
   Knus, Karen

   Like

 2. Jeg synes også at foråret virker ægte nok, og nej, hvor jeg nyder det! Jeg kan godt forstå du satte pris på din fridag med tid til at komme ud lige da vejret var bedst. Det er – som Lisbeth også er inde på – noget af det bedste ved ikke at skulle passe et arbejde … altså at man kan gå ud når solen skinner og ikke behøver vente på at det bliver lørdag 🙂
  God arbejdsdag til dig (og det er heller ikke så dårligt at gå på arbejde 😉 )!

  Like

  1. Det er da ok at gå på arbejde. Et sted skal pengene jo komme fra, og et interessant arbejde er ikke den dårligste made at tjene til hundemaden. Men – jeg kan nu godt være lidt misundelig på dem, der er ude igen i dag 🙂
   Kh, Karen

   Like

 3. Ja, det er svært at huske, at det stadig kun er februar. Men uanset hvad, så er forårstegnene skønne, og så længe det ikke sætter i med udsprungne frugtblomster og frost, så klarer det sig nok også derude, selv om det svinger.
  Vi har været forskånet for dis, og i dag har vi sol og meget mildt vejr fra morgenstunden. Jeg tillader mig at nyde, at jeg ikke længere arbejder – det var godt, du havde en fridag i godt vejr.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Sådan en dag gad jeg også godt være pensionist. Det må i det hele taget være ret godt… Vi må håbe, frugttræerne ikke springer ud i utide. Det var det, der skete sidste år, og så kom kulden i marts.
   Kh Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.