Tysk kålsalat af rød spidskål

I Tyskland kan man få en sprød, syrlig hvidkålssalat med små stykker grøn peber. Det er ikke Sauerkraut, men tysk kålsalat. Krautsalat. Vi køber den altid, når vi er i Tyskland, og jeg har prøvet at gøre tyskerne kunsten efter – bare med rød spidskål og med rød peber.

Det var det jeg havde, og det smager faktisk ens. Det er bare lidt mere farvestrålende, og det gør da ikke noget.

Hvis du har lyst til at prøve det samme – enten i den mørke eller den lyse version – skal du bruge:

Fintsnittet rød spidskål (eller hvidkål eller grøn spidskål)
1 rød peber  (eller en grøn)
1 dl sukker
2 dl æbleeddike
1 dl vand

Skær peberfrugten i tern og snit kålen fint. Det er svært at angive mål – men lige nok til at fylde et halvliters sylteglas.

Kog lagen sammen og hæld den varm over kålen i glasset. Lad glasset køle ned til stuetemperatur og sæt det så i køleskabet.

Salaten smager bedst kold. Den får mere smag, jo længere den står, og den kan sagtens holde i flere dage.

Vi fik den med min version af engelske pølsehorn – sausage rolls.

Men jeg vil synes, at salaten vil være godt tilbehør til stort set alt med hakket svinekød eller kylling.

God weekend!

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Tysk kålsalat af rød spidskål”

  1. Lækker farve 😉 Jeg skal have købt et rødkål. Jeg laver en gang i mellem langtidsmarineret rødkålssalat og får så ½ rødkål til overs. Og da jeg er ikke så meget til kogt rødkål, så visner det lidt for tit ind. Næste gang sylter jeg det med det samme 😉

    Like

    1. Almindelig kogt rødkål er mest til julemaden, synes jeg – men den her kålsalat kan du godt glæde dig til. Den er rigtig god. De tüskere kan også noget, selvom deres mad er ret hånet rundt omkring i ‘bedre kredse’ 🙂

      Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: