Tilbageblik på blomstrende haver

Måske er det de forårslignende temperaturer og musvitternes pippen. Måske er det bare, fordi det har været grå vinter så længe. Måske er det, fordi Lisbeth med Lisbeths Haveblog i går viste billeder fra sommerens havebesøg.

Èt ved jeg: vi er ved at blive utålmodige – har fået nok af gråt. Alt for tidligt – jeg ved det. Men så må der billedterapi til. Jeg har kigget på billeder fra nogle af alle de skønne haver, jeg har besøgt. Jeg kan også se, at indlæggene fra havebesøg bliver læst meget i de her dage, og det fik mig til at kigge tilbage og helt falde hen i havedrømme.

Her er et par billeder fra Tante Grøns have. Sommerstemning på det skønne Mors.

Og et par billeder fra Bruuns Have, hvor der er så helt fantastisk meget at se på og suge inspiration fra i stort og småt.

Et kig over til Samsø i Høneballehaven.

Claus Dalbys have har jeg besøgt flere gange – her er et par billeder derfra.

Et glimt fra staudebedene ude på Gammel Estrup.

Og til sidst – lidt billeder af sommer i Fru Pedersens vidunderlige have.

Hvis du har fået lyst til at kigge mere på de spændende haver – og der er billeder fra rigtig mange flere – er der en kategori om havebesøg her. Lige til at klikke på. Så glemmer man rent, at det er vinter.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

10 kommentarer til “Tilbageblik på blomstrende haver”

 1. Tak søde Karen for de pæne ord om min have, også dejligt med billeder fra de andres haver, man henter så megen inspiration hos andre, jeg elsker ihvertfald at besøge forskellige haver, alle med hver deres charme 😘, kh Margit

  Like

 2. Tak, Karen.
  Hvor var det en skøn samling billeder, du havde fundet frem i dagens indlæg 🙂 Jeg trænger i den grad til totaloplevelser, dvs, af haver, der ikke bare er en samling dejlige planter, men som signalerer sol, sommer og skønhed. Der er bestemt ikke noget galt med erantis, men åh, hvor jeg også er ved at være utålmodig efter ‘det hele’.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Den kedeligste have, jeg har set, burde have været den flotteste. Det var botanisk have i Kuala Lumpur, og der var orkideer af enhver farve og størrelse. De stod bare enkeltvis på et lille firkantet stykke jord til hver – nærmest som en urnekirkegård – og hver af dem var flotte. Nogle meterhøje. Det var bare lidt kedeligt, at de ikke var sat i nogen sammenhæng. Tænk, hvad de kunne have fået ud af det i det tropiske klima… En plantesamling er ikke en have i sig selv.
   Kh, Karen

   Like

 3. Altså … som jeg også skrev ovre hos Lisbeth …: Vi skal bare nå ud på havebesøg i år! Sidste år nåede vi at besøge præcis 0 (nul) haver hvilket sådan set er forståeligt nok fordi vi flyttede og renoverede, men hvor jeg dog savner at hente inspiration i andres haver. Tak for remindere om hvor mange skønne haver der ligger derude og venter på at få besøg af mig 🙂
  Kh Nana

  Like

Der er lukket for kommentarer.