Det grønne hjørne

Længe har det været moderne med kun et par skulpturelle sukkulenter i stuen, men nu vender det. Man har igen fået øjnene op for, at grønne planter både er gode for øjnene og for indemiljøet.

Planter laver CO2 til ilt, og de store, grønne iltskabende planter er alle vegne i bladene og på nettet. De store, grålige fletkurve ligeså. De passer smukt til det grønne løv.Jeg har længe haft et godt øje til de kurve og til de store, fine bladpalmer, de bliver fotograferet med.  Jeg synes, de er vildt flotte. Men jeg ved også, at de fine palmer dør fem minutter efter, de er kommet ind i stuen, hvorimod stuebirk altid stortrives hos os.

Nu har vi en kurv med en stor, broget stuebirk. Jeg fandt dem til en rimelig pris – både kurven og stuebirken, og de ville altså med hjem. Mormors gamle servante er altid et fokuspunkt i stuen med skiftende pynt og opstillinger, og det var oplagt at lave et grønt hjørne omkring den.

Da kurven var anbragt syntes jeg, der manglede lidt grønt på selve servanten. Der blev flyttet lidt omkring på potteplanterne, og den rosa potte fra A Simple Mess, jeg fik sidste år, fik en ny grøn plante at pynte sig med.

Den mindste fredslilje, jeg nogensinde har set, flyttede ind i en stor fyrfadsstage.

Så var det grønne hjørne på plads, og jeg glæder mig over det, hver gang jeg går ind i stuen.

Jeg har altid elsket grønne planter. Fra den første jeg fik som 12 årig og selv skulle passe  (en sukkulent fra min mors fætters kone, som jeg stadig har aflæggere af) og til mine gennem årene til tider noget overfyldte vindueskarme. Mange af planterne har en historie, og de nye, der kommer til, får en historie med tiden.

Man bliver nok aldrig færdig med at indrette. Man får lyst til en lille opgradering eller til at flytte omkring på det, der allerede er der. Set fra en ny vinkel eller i en ny sammensætning, får tingene nyt liv.

Der er mange ting, der har godt af at blive betragtet fra en ny vinkel. Mere om det i et senere indlæg, for jeg har læste noget spændende om netop det. Jeg skal bare lige tænke lidt mere over det. Imens venter der en uge med arbejde, hunde, bagning og blomster, snevejr, aviser og vasketøj – og et nyt samarbejde, du også kommer til at høre mere om. Det bliver endnu en god uge.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Det grønne hjørne”

 1. Jeg er ikke en af dem der følger moden, jeg går min egen vej, jeg har de ting jeg kan lide også når det gælder planter. Jeg har de planter jeg kan lide (og holde liv i) Jeg synes det ser hyggeligt og flot ud. Hygge herfra

  Like

  1. 🙂 Jeg følger heller ikke moden. Jeg opdager alt for sent, at noget er moderne, så jeg går også min egen vej. Men jeg glæde mig, når jeg opdager, at noget jeg kan lide faktisk også er moderne. Det er da herligt, at flere og flere har planter i hjemmet, når det nu er så pænt.
   Morgenhygge herfra også 🙂

   Like

 2. Jamen så kan det være jeg kan komme med på moden nu. Lige fra jeg flyttede hjemmefra har mit hjem været stop fyldt med planter… nok nogen gange lidt for mange. Eller nej planter får jeg aldrig for mange af.

  Like

 3. Dejligt grønt hjørne, du har skabt. Vores lille hus med små vinduer skriger desværre ikke ligefrem på at blive fyldt med planter (små vinduer = meget mørke hjørner). Jeg har størst held med orkideer, da de ikke kræver omhyggelig vanding og ikke fylder ret meget. Men de er nu også smukke.
  Spændende, hvad du har gang i…
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Orkideer er jeg også glad for. Der er dem, der mener, de er ved at være overrendte, men det ændrer nu ikke på, at de er kønne, sejlivede og nemme – og ikke fylder ret meget. De meget mørke hjørner lyser op med en hvid orkide 🙂
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.