Hundeguf og menneske-ditto

I dag er Fie en lykkelig hund.

Hun har fået et charolais-ribben. Det er cirka en halv meter langt…

De er nogle kæmpekræ, de charolaiser.

Man skulle nok tro, at sådan en bette hund som hende kunne have svært ved at håndtere sådan et stort kødben? Nix. Det er væk, inden hun skal i seng i aften.

Det er godt for hunde at gnave ben. Det er godt for tænderne, og det er godt for psyken. Fie bliver glad og rolig af et stort gnaveben.

Vi bliver også glade og rolige af god mad.  Men vi vil nok gerne være fri for et råt kødben. Noget med rodfrugter er nok bedre for vores tænder.

I aften skal vi have kylling med perlebyg og rodfrugter. En af de gode ‘alt i ét fad’ retter.

Det smager så godt, og det kommer også ind under betegnelsen ‘god, sund vintermad’. Især hvis man putter ekstra mange grøntsager i. Efter jeg har købt og læst og også prøvet nogle af opskrifterne i Claus Dalbys nye bog, er der kommet ekstra fokus på grøntsagerne, men helt kødløst bliver det aldrig hos os – kun en gang imellem.

God tirsdag aften.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.