Drømme i en halv vintønde

En halv vintønde til haven var lige det, jeg havde ønsket mig til jul, og en morgen et par dage før jul, hvor husbonden var på kundebesøg, og jeg var hjemme endnu, hørte jeg en lastbil brumme ude ved hoveddøren. Der stod fragtmanden. Med noget, jeg vist ikke skulle have set før juleaften.

Jeg bar den ind, ringede til husbonden og lovede at glemme det med det samme, så jeg kunne blive overrasket juleaften.

Nu var den lidt for stor til at komme under træet, så vi bar den ud næste dag og stillede den ved siden af kældertrappen. Der tror jeg nemlig, den skal stå.

Det er baggangen, vi altid bruger, og derfor vil jeg gerne have, at hele vejen ind fra maskinhuset og op til døren er hyggelig og køn. Der skal bare lige gøres fladt der, hvor tønden står. Sådan er det altid hos os – der er bare ikke flad jord et eneste sted.

I tønden skal der være vand. Vand og en nøkkerose. Jeg har læst på nettet om hvordan og hvorledes, og det ser ud til, at der sagtens kan vokse en lille nøkkerose i en halv vintønde.

Vand i haven er så dejligt. Der hvor vi boede før, havde vi en havedam.

Det har vi ikke her – de mange store træer ville gøre det til en evig kamp mod blade. Her har vi til gengæld bækken i engen,

spejlbassinet i skovhaven,

og nu altså også en halv vintønde.

Der er flere måneder, til det er tid til at plante en nøkkerose i tønden. Men indtil da er der tid til at drømme. Skal den være hvid? Rosa? Eller måske den kønne, lyse gule, der næsten har samme farve som svovlgule anemoner?

Vintertid er tid til havedrømme. Lige nu er intet umuligt set fra bag computerskærmen eller fra sofaens dyb.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Drømme i en halv vintønde”

 1. Det var da en super gave, han der havde købt til dig. Og så fik du den oven i købet to gange 🙂
  Det bliver flot med vandspejlet lige ved hverdagsdøren – og ekstra smukt med en Nøkkerose i. Herligt at du nu kan sidde og vinterkloge dig på, hvilken en du skal vælge. Jeg glæder mig til at se resultatet.
  Kh Lisbeth

  Like

 2. Hej Karen og godt nytår… dejligt at læse om din julegave. “Hvad du ønsker skal du få…”. Sådan noget er altså noget af det bedste at få i gave.. sådanne haveting og haveudflugter.

  Måske jeg har skrevet om min julegave, men ellers skal du høre om den … Min mand har lavet et “GAVEKORT” og plantlagt en Jyllandstur i havens tegn når det bliver forår/sommer. Et af stederne bliver en overnatning og havebesøg hos DIG!. samt en masse andre dejlige haveoplevelser på samme tur. DÈT glæder jeg mig vildt til. (vi håber der er ledigt hos dig, når det passer i vores kalender og skulle jo også gerne have vejret med os)

  VAND i haven ja det er altid dejligt og giver ro. Har jo selv 2 små søer forbundet med et naturligt (udeseende) vandløb… der er slæbt marksten hjem i “tonsvis” fra min svigerfars marker der for ca 8 år siden hvor vi anlagde det.
  Rigtig god dag herfra
  Helle Aagaard´s have på Sydfyn

  Like

  1. Hej Helle,
   Jo, du har skrevet, at I kommer på besøg, og jeg glæder mig rigtig meget til at få besøg af jer. Skriv til mig, når I er klar med datoer!
   Og også godt nytår og rigtig god dag til dig.

   Like

 3. Hvor skønt, kan lige se dig blive “overrasket” juleaften 😉. Anyway så bliver du glad for det, der er blevet rigtig fint omkring drivhuset, der er sket en del siden vi har været der. God drømmelyst omkring detaljerne 😊♥️, kh Margit

  Like

  1. Ja, det var ikke lige planen, at han skulle komme, mens jeg var hjemme 🙂 Der er sket meget i haven, siden I var her, så I bliver nødt til at komme igen. Der er dog ikke sket så meget som hos jer, så vi bliver også nødt til at komme igen.
   Jeg kiggede lige på billederne fra vores blomsterarrangement sidste vinter, og jeg tænkte, at det måtte de da gerne gentage 🙂 Det var så hyggeligt.
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.